Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovenschotel met zalm en spinazie
Andréa
Een ovenschotel met zalm en spinazie en bedekt met bladerdeeg. Geen extra bijgerecht is meer nodig. Dat is lekker en simpel
Voorbereiding
15
minuten
min
Kook Tijd
35
minuten
min
Totale Tijd
50
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
450
gram
spinazie
vers
▢
2
eetlepels
zonnebloem olie
▢
2
eetlepels
water
▢
500
gram
zalm
▢
4
eieren
maat L
▢
150
gram
roomkaas met kruiden
▢
200
gram
tuinerwten
▢
150
gram
rucola
▢
10
bladen
bladerdeeg
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verhit een koekenpan op het vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie.
Voeg de spinazie toe en het water en laat de spinazie snel slinken.
Doe de spinazie in een zeef en laat uitlekken.
Maak de pan schoon en schenk de rest van de zonnebloemolie erin.
Verhit en bak de zalm aan beide zijden 3 minuten. Laat licht afkoelen.
Meng de roomkaas in een kom met de eieren.
Meng in een kom de spinazie met het roomkaas eiermengsel, erwten en rucola en breng op smaak met zout en peper.
Doe dat mengsel onderin de ovenschaal.
Verdeel de zalm in stukken en leg die op het groentemengsel.
Verdeel de plakken bladerdeeg er losjes op en druk de zijkanten van het deeg om de vulling.
Maak met een mes inkepingen in de bovenlaag (3 inkepingen)
Bak in 35 minuten goudbruin in de oven.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen