Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaghetti met mascarpone en prei
Andréa
In feite is dit gerecht niet meer dan spaghetti met prei en mascarpone en ook nog wat spekjes. Maar dit recept geeft een smaakexplosie in je mond.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
10
minuten
min
Totale Tijd
20
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Italiaans
Hoeveelheid
4
personen
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
boter
▢
125
gram
spekjes
▢
3
preien
schoongemaakt, en in ringetjes gesneden
▢
1
teentje
knoflook
▢
500
gram
spaghetti
▢
250
gram
mascarpone
▢
zout en peper
naar smaak
▢
Parmezaanse kaas
naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Laat de boter smelten in de pan en voeg de spekjes toe.
1 eetlepel boter,
125 gram spekjes
Bak de spekjes 5 minuten tot ze beginnen te verkleuren.
Voeg de prei toe en pers het teentje knoflook erboven uit.
3 preien,
1 teentje knoflook
Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
Laat 10 minuten op laag vuur sudderen, zo wordt de prei mooi zoet.
Zet ondertussen een pan water op en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen al dente.
500 gram spaghetti
Schep de mascarpone door het preimengsel en laat het langzaam smelten.
250 gram mascarpone
Proef en voeg naar smaak, zout en peper toe.
zout en peper
Schep de spaghetti op een bord en bedek dat met het preimengsel.
Schaaf Parmezaanse kaas over je bord en serveer meteen.
Parmezaanse kaas
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen