Hou jij ook van stamppot. Hutspot, appelstamppot en boerenkool ze komen hier allemaal regelmatig voorbij. Maar ik hou ook van variëren op deze makkelijke maaltijden. En vind jij dat ook leuk, dan kan ik je deze Oosterse Boerenkoolstamppot met spekjes zeker aanraden!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 30 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Nederlands
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
1200gramaardappelen kruimig
1eetlepelrode curry
150gramspek gerookt, reepjes
2eetlepelshoisin saus
1eetlepelolie
1teentje knoflook
500gramboerenkool
75mlkokosmelk
gebakken uitjes
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Schil de aardappelen en kook samen met de curry in een laagje water in 20 minuten gaar.
Meng de spekreepjes met de hoisin saus en bak de spek in ongeveer 5 minuten krokant.
Verwarm in een koekenpan 1 eetlepel olie en knijp het teentje knoflook erboven uit.
Roerbak 30 seconden en voeg dan de boerenkool toe.
Laat die 2 minuten roerbakken, voeg dan 100 ml water toe en kook de boerenkool langzaam gaar in ongeveer 5 - 10 minuten. Hou in de gaten dat het water niet verdampt en de boerenkool aanbakt (voeg dan nog wat water toe)
Giet de aardappelen af, schenk de kokosmelk erbij en stamp fijn met de puree stamper.
Meng de spekjes en de boerenkool door de stamppot.
Bestrooi voor het eten met gebakken uitjes en serveer er wat zoete soja saus (naar wens) bij.