Een heerlijke chili con Carne vol Mexicaanse kruiden, maar zonder bonen uit de slowcooker. Gekookt in een kruidige tomatensaus en lekker met een verse salade en taco's.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 8 uuruur
Totale Tijd 8 uuruur10 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Mexicaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
1eetlepelzonnebloemolie
1uifijngehakt
30gramtomatenpuree
3tenenknoflookuitgeperst
500gramrundergehakt
400gramtomatenblokjes
250mlrunderbouillon
1eetlepelchilipoeder
1theelepelzout
⅛theelepelpeper
½theelepelgemalen komijngemalen
½theelepelgerookt paprikapoeder
1rode peperontzaad en in stukjes gehakt
korianderfijngehakt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de olie in de koekenpan en voeg het uitje en de tomatenpuree toe.
Bak 3 minuten tot de ui glazig en de puree zoet ruikt is en voeg dan de knoflook toe. Roerbak die een ½ minuut mee.
3 tenen knoflook
Schep het gehakt door het uimengsel en bak rul.
500 gram rundergehakt
Doe het gehaktmengsel in de slowcooker. Schenk de bouillon en de tomatenblokjes erbij.
400 gram tomatenblokjes, 250 ml runderbouillon
Voeg dan ook de kruiden en specerijen toe en roer alles goed door.
1 eetlepel chilipoeder, 1 theelepel zout, ⅛ theelepel peper, ½ theelepel gemalen komijn, ½ theelepel gerookt paprikapoeder, 1 rode peper
Doe het deksel op de pot en zet de slowcooker op de laagste stand en laat 8 uur garen.
Top de chili met bijvoorbeeld koriander, geraspte kaas, rode uien of peterselie!
koriander
NOTITIES
1. Meer maken? Bij bijna alle recepten kun je op de 2 x button bovenin drukken, maar niet bij een slowcooker recept. Verdubbel alles behalve de bouillon en tomatenblokjes. Hou de hoeveelheid tomatenblokjes hetzelfde aan en voeg 300 tot 350 ml runderbouillon toe.2. Koriander: Hou je niet van koriander, vervang dit dan door fijngehakte peterselie.3. Weinig tijd?: Zet de slowcooker op hoog en je hebt in vijf uur een heerlijke Chili.4. Bewaren
Koelkast: Laat de chili con carne snel afkoelen. Bewaar afgedekt gedurende maximaal twee dagen in de koelkast.
Diepvries: Doe de slowcooker chili in een diepvriesdoos. Zo blijft hij tot drie manden goed. Laat het ontdooien in de koelkast.
Opwarmen: Doe het vlees in een koekenpan en verwarm op gemiddeld vuur, terwijl je roert, tot hij heet is.