Geniet van deze heerlijke kokosrepen met Chocola. Een makkelijk recept dat je maakt met maar 5 ingrediënten. Deze knapperige repen zijn zo lekker, je likt er je vingers gegarandeerd bij af.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Keuken Overige keukens
Porties 10repen
calorieën 397kcal
Ingrediënten
250gramkokosrasp
150gramsuiker
100gramboterongezouten, gesmolten en licht afgekoeld
2eierenmaat L
150grampure chocolade
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C
Vet een vierkante bakvorm (24 x 24 cm) in met boter en bekleed met bakpapier.
Pak een schaal en meng met een spatel alle ingrediënten goed door elkaar.
Schep de inhoud van de schaal in de bakvorm en druk die met de achterkant van een lepel goed aan tot een gladde laag.
Schuif de vorm in de oven en bak 20 minuten tot hij goudbruin en stevig is.
Haal uit de oven, laat hem 5 minuten licht afkoelen en haal hem uit de vorm.
Laat afkoelen op een rek tot kamertemperatuur.
Snij de plak in rechthoekige repen.
NOTES
1. Wil je dit recept thuis maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met een druk op de knop:2. Pure chocola: Je kunt ook een melkchocola gebruiken als dat je voorkeur heeft. De smaak wordt dan zachter.3. Glutenvrij: Dit recept is in principe glutenvrij, maar kijk de ingrediënten altijd goed na.4. Variaties en Tips
Fruitige twist: Voeg gehakte gedroogde vruchten zoals cranberry's, abrikozen of rozijnen door de gesmolten chocola (ongeveer 3 eetlepels).
Nootachtig lekker: Hak amandelen, hazelnoten, walnoten of pecannoten (of een mix hiervan) door het beslag. Drie eetlepels is voldoende.
Tip: Dit is echt een superleuk en makkelijk recept om samen met kinderen te maken!
5. Oven: Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.6. Bewaren
Koelkast: Bewaar in een luchtdichte container in de koelkast. Ze blijven zo tot vijf dagen goed. Leg een bakpapier tussen de repen, zodat je ze makkelijk kunt pakken.
Diepvries: Wikkel elke kokosreep in een stukje bakpapier en bewaar ze in een diepvrieszak of diepvriesdoos.