Een romige kip pastei, gevuld met kip, groenten en aardappel in een romige saus. Lekker van smaak en te serveren als één persoons portie
Voorbereiding 20 minutenmin
Kook Tijd 45 minutenmin
Totale Tijd 1 uuruur5 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 12muffins
Ingrediënten
7eetlepelsboter
3kipfiletsin blokjes gesneden
uifijngesnipperd
1winterwortelgeschrapt en in kleine blokjes gesneden
1selderij stengelin blokjes gesneden
250mlwater
2bouillon blokjeskip
2aardappelsgeschild in en blokjes gesneden
40grambloem
1eetlepelmaizena
120 ml melk
50gramdoperwtjes
12vellen hartig taartdeeg
1eigeel
2eetlepelsmelk
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Smelt 1 eetlepel boter in de pan en bak de kip tot hij gaar is. Haal uit de pan.
Smelt in een voldoende grote pan (er komt nog wel wat vulling in, dus hou hier rekening mee), 2 eetlepls boter en bak de ui, wortel en selderij 3 minuten.
Schenk het water erbij en voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
Voeg dan ook de aardappel toe, doe het deksel op de pan en kook de aardappels in 10 minuten gaar.
Meng in een kommetje de boter met de bloem en schep die door de bouillon. Roer want het bakt snel aan.
Meng de melk met de maizena en schenk die ook bij het groenten mengsel.
Breng aan de kook en laat het 1 minuut sudderen terwijl je blijft roeren.
Schep de doperwtjes en de kip erdoor. Zet terzijde.
Doe in elke uitsparing van een cupcake pan een velletje hartig taart deeg.
Schep de vulling op het hartige taartdeeg (tot 5 mm onder de bovenkant) en vouw het deeg dicht. Prik met een vork een paar gaatjes in de bovenzijde (zodat de lucht kan ontsnappen).
Meng de eidooier met de melk en smeer de bovenzijde van de muffins hiermee in.
Zet de muffins in de oven en bak 50 minuten. Controleer tussentijds of de bovenkant te bruin wordt (in dat geval dek je de muffins af met aluminiumfolie)