Gevulde omelet met kip en groenten, snel en slank. Een gezond recept voor de hele familie. Klaar binnen 20 minuten en heel erg lekker.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Gang Hoofdgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Groentemengsel
2wortels
10cherrytomaten
2stengels bleekselderij
1prei
300gramkipfilet
2eetlepelsolijfolie
3eetlepelssoja sauszout
½theelepelzout
⅛theelepelpeper
8eierenmaat s Losgeklopt
4eetlepelswater
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snij de winterwortels in kleine blokjes (ongeveer 0.5 cm x 0.5 cm), de cherrytomaten in vieren en de bleekselderij en prei in reepjes.
Doe alle groenten bij elkaar in een grote kom.
Snij de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm en bestrooi met zout en peper.
Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en roerbak de kip 2 minuten.
Voeg de groenten, peper, zout, kip en sojasaus toe en roerbak nog eens 4 minuten.
Controleer of de kip goed gaar is en als dat zo is, zet je het fornuis uit en leg je een deksel op de pan.
Verhit een tweede koekenpan met olijfolie.
Kluts in een schaaltje twee eieren los met 1 eetlepel water.
Schenk het eimengsel in de gloeiendhete pan en bak een omelet. Herhaal dit vier keer.
Leg op elk bord een omelet en schep op de ene helft het kip groentemengsel.
Vouw de bovenzijde van de omelet over de groenten heen en serveer meteen.
NOTITIES
Zet vooraf alles klaar. Omdat je roerbakt moet je snel kunnen handelen. Dan is het fijn om het te kunnen pakken, zodat er niets aanbrand.
Dit is een heel fijn recept om restjes in te verwerken. Het leent zich goed voor restjes groenten, zoals paprika, tomaatjes of een halve prei.
Eet je liever vegetarisch vervang de kip dan door champignons en paprika.
Wanneer je kiest voor groentes uit het seizoen weet je zeker dat je de beste smaken op je bord hebt liggen. Dus in de zomer vul je de omelet met rucola en spinazie in plaats van prei en winterwortel.