Ontdek dit heerlijke recept voor Uiensoep met Bier als heerlijke lunch of voorgerecht. Het bier geeft een zachte zoete smaak met een licht bittertje aan deze soep. En dat combineert heerlijk met de uien. Een recept dat ik vaak maak en dat mee-eters altijd heerlijk vinden!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Smelt de boter op laag vuur.
2 eetlepels boter
Bak de uien glazig in 5 minuten.
1 rode ui, 1 sjalotje, 1 gele ui
Voeg de knoflook toe en bak deze 30 seconde mee.
1 teentje knoflook
Schep de bloem erbij en roerbak het geheel, terwijl je blijft roeren met een houten lepel, nog eens twee minuten.
2 eetlepels bloem
Schenk dan de bouillon en het bier erbij, terwijl je mengt en breng alles aan de kook.
750 ml groentebouillon, 200 ml bier
Laat 20 minuten doorkoken.
Zet de grill van de oven aan.
Schep de soep in de soepkom en leg plakjes stokbrood in de soep.
1 stokbrood
Bedek met geraspte kaas en laat smelten onder de grill.
75 gram geraspte kaas
Bestrooi het geheel met peterselie en serveer meteen.
platte peterselie
NOTITIES
1. Bier: Bier is een smaakmaker is, maar niet al te veel moet overheersen kies je een bier dat niet te bitter is. Een blond bier of bockbier zijn hier beide heel geschikt voor. Mocht de uiensoep toch wat te bitter uitvallen, voeg dan eventueel wat suiker toe.2. Bloem: De bloem zorgt ervoor dat de soep licht bindt. Zorg ervoor dat de bloem minimaal twee minuten wordt meegebakken, voordat je de bouillon en bier toevoegt, anders krijgt de soep een bloemsmaak.3. BewarenDeze bier-uiensoep is zonder brood prima te bewaren.
Koelkast: Koel de soep snel af en bewaar afgedekt tot 2 dagen in de koelkast.
Diepvries: Koel de soep snel af en bewaar in een diepvriesdoos gedurende maximaal drie maanden in de vriezer. Let op dat je bij het schenken in de diepvriesdoos een halve cm van de bovenkant vrijlaat. De soep zet uit in de vriezer. Laat de soep ontdooien in de diepvries.
Opwarmen: Verwarm de soep op laag vuur tot hij heet is op gemiddeld vuur. Doe de soep in een soepkom en leg er plakjes stokbrood en geraspte kaas op. Laat smelten onder de grill en serveer de uiensoep met bier meteen!