Deze klassieke zelfgemaakte Hummus is de perfecte manier om je smaakpapillen te prikkelen! Het combineert de aardse smaken van de kikkererwten met de notige smaak van de Tahin. De frisheid van de citroen en knoflook maken dit hapje helemaal af.
rauwkostzoals wortel, bleekselderij en verschillende andere groenten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Lek in een zeef de kikkererwten uit en spoel ze af.
350 gram kikkererwten
Doe ze in de bak van de blender of keukenmachine.
Pel de knoflook, halveer en doe ze erbij.
2 tenen knoflook
Schep daarbij de tahin, het citroensap en komijnpoeder.
3 eetlepels tahini, 2 eetlepels citroensap, ½ theelepel gemalen komijn
Schenk er ongeveer 1 eetlepel olijfolie bij.
1 eetlepel olijfolie extra vierge
Zet de machine aan en pureer tot een gladde massa.
Wanneer het te droog wordt, schenk je er een extra eetlepel olijfolie bij en herhaal dat tot je een gladde massa krijgt.
Breng op smaak met zout en peper.
½ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
Schep in een schaaltje.
Serveren (optioneel)
Doe dan de cashewnoten in de keukenmachine en maal ze fijn.
cashewnoten
Doe over in een tweede schaaltje of strooi ze over de hummus.
Snij de groenten in dunne reepjes.
rauwkost
Serveer de groenten met de hummus.
Eet de groenten door ze even lekker in de hummus te dippen. Smakelijk!
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Kikkerwten - Is er zout toegevoegd, spoel ze dan vooraf af. Ze zijn dan ook beter te verteren. Wil je eens variëren met kikker erwten dan kun je ook kievits bonen of flagioli bonen gebruiken.3. Komijn - Kan ook vervangen worden door Karwijzaad.4. Tips en Variaties
Rode biet - Voor een roze hummus.
Geroosterde paprika - Rooster een paprika en voeg die toe aan de ingrediënten.
Spicy - Voeg ½ theelepel extra gemalen komijn toe.
Groen - Meng 15 gram verse peterselie door de hummus.
Extra romig - Verwijder de velletjes van de kikkererwten voor je ze toevoegt. Dit doe je simpel door een klein sneetje te maken en de vulling eruit te duwen. Er zijn veel mensen die hierbij zweren omdat het een extra romige hummus geeft, maar zoals altijd smaken verschillen (qua tijd kost je dit een kleine 10 minuten)
Water - Wil je een beter smeerbare hummus dan kun je vier eetlepels water toevoegen. Zeker erg lekker!
Griekse Yoghurt - Roer er twee tot drie eetlepels Griekse yoghurt door voor een extra romige en frisse hummus.
5. Bewaren
Koelkast - In een afgesloten bakje is de hummus 2 dagen houdbaar.
Diepvries - Schep een diepvriesbakje tot ¾ vol en schenk er wat olie op tegen het uitdrogen. Zo blijft hij tot een maand goed. Laat ontdooien in de koelkast.
6. De weergegeven voedingswaarde is per bakje zelfgemaakte hummus.