Deze frozen yogurt heeft een lichtzoete smaak met een verfrissend vleugje citroen. Het smelt op je tong. Samen met de jam en het verse fruit een heerlijk dessert.
Kook Tijd 15 minutenmin
vriestijd 3 uuruur
Totale Tijd 3 uuruur15 minutenmin
Gang Nagerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 5personen
Ingrediënten
2limoenen sap
3eetlepelshoning
1theelepelvanille-extract
500mlGriekse yoghurt
2eiwittenmaat L
2eetlepelsRode bessen jam met port
2eetlepelsbessenen ander rood vers fruit en munt
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Klop het limoensap, honingen het vanille-extract tot alles goed is gemengd.
Klop dan de yoghurt erdoor.
Neem een schone kom en mix de eiwitten tot ze stijf zijn.
Voeg ⅓ deel van de eiwitten bij de yoghurt en roer die er voorzichtig door tot alles gemengd is. Zo went het yoghurtmengsel aan de luchtigheid van het eiwit.
Spatel dan de rest van het eiwit er voorzichtig door.
Schep in de glaasjes en laat opvriezen in de diepvries (minimaal 3 uur)
Net voor het serveren schep je een lepel jam bij de yoghurt en garneer je alles met vers fruit en blaadjes munt.
NOTITIES
De eiwitten voeg je toe om nog meer luchtigheid te geven aan je ijs. Spatel ze er heel voorzichtig doorheen om zoveel mogelijk lucht in het ijsbeslag te houden.
Heb je geen ijsmachine dan maak je het ijsmengsel en giet je het voorzichtig in een diepvriesschaal. Zet in de diepvries en meng elk half uur met een vork het mengsel door, zodat de klontjes kleiner worden en het mengsel mooi luchtig blijft. Herhaal tot het volledig bevroren is.
In de lente / zomer is er volop rood fruit te verkrijgen en dat is lekker om vers te gebruiken. Maar dit is zeker ook een aanrader met sinaasappelmarmelade en kleine stukjes citrusfruit of appel en peren blokjes gekruid met kaneel.