Stoofperen champagne cocktail, ontdek een heerlijke manier om te toasten! Hou je ook van zoete sappige stoofperen als toetje. Je maakt ze, maar wat doe je met het kookvocht? Niet weggooien! Maak er een lekkere champagne cocktail mee. De cocktail combineert de warme tonen van het peren kookvocht met de verfijnde bubbels. Een cocktail die heerlijk zoet en bruisend is. Perfect voor een speciale gelegenheden!
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 25 minutenmin
Totale Tijd 30 minutenmin
Gang Drankjes
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 1cocktail
Ingrediënten
Stoofperen siroop (en heerlijke stoofperen)
200mlrosé wijn
200gramsuiker
1citroensap
1mandarijngehalveerd
1theelepelvanille-extract
5peperkorrels
1theelepelanijszaad
1theelepeloploskoffie
4stoofperengeschild
Cocktail
2eetlepelsstoofperen vocht
2eetlepelswodka
100mlchampagne
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe wijn, suiker, citroensap, mandarijn helften, vanille, peperkorrels, anijszaad en koffie in een steelpannetje
Zet de stoofperen rechtop in de siroop. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Stoof 20 minuten.
4 stoofperen
Haal de stoofperen uit het sap en zeef het kookvocht. (bewaar de peren en het restant vocht voor heerlijke stoofpeertjes als toetje)
Schenk in een champagneglas het stoofperenvocht, wodka en vul het aan met de champagne.
2 eetlepels stoofperen vocht, 2 eetlepels wodka, 100 ml champagne
NOTITIES
1. Stoofperen:
Gebruik stevige, rijpe peren voor de lekkerste smaak.
Ik maak stoofperen vaak van Gieser Wildeman peren (oftewel de echte stoofperen), maar het is zeker geen must. Je kunt elke peer die stevig is (bijvoorbeeld ook een Conference) stoven. Een stoofpeer uit de hand eten is trouwens geen aanrader. Ze zijn hard en droog, niet lekker en pas na lang stoven eetbaar.
2. Rosé wijn: Gebruik een droge rosé wijn.3. Gember: Ook lekker met een vleugje gember waar je de stoofpeertjes in kookt.4. Garneer, als je dat wilt, met een dun schijfje peer of een krul mandarijn schil.5. BewarenWanneer je de cocktail hebt gemaakt kun je hem niet meer bewaren.
Koelkast: De stoofperen en het sap kun je tot maximaal drie dagen bewaren in een luchtdichte bewaardoos.