Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mini lasagne cups
Andréa
Mini lasagne cups: Lekker Italiaans, deze romige lasagne verpakt in een klein filodeeg cupje. Geurige zelfgemaakte bolognese saus, romige mozzarella en gesmolten parmezaanse kaas met Italiaanse kruiden.
Voorbereiding
20
minuten
min
Kook Tijd
15
minuten
min
Totale Tijd
35
minuten
min
Gang
Hapjes en Snacks, Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Italiaans
Hoeveelheid
12
cups
Apparatuur
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
muffinvorm
koekenpan 26 cm
Kwastje
Ingrediënten
Bolognese saus
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
200
gram
passata
▢
30
gram
tomatenpuree
▢
1
theelepel
suiker
▢
2
theelepels
Italiaanse kruiden
gedroogd
▢
200
gram
rundergehakt
▢
zout en peper
naar smaak
Cups
▢
12
velletjes
filodeeg
▢
50
ml
olijfolie
▢
2
bolletjes
mozzarella
▢
100
gram
kaas
▢
2
theelepels
Italiaanse kruiden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Vet een muffinvorm in.
Bolognese saus
Doe een eetlepel olijfolie in de pan en bak de tomatenpuree aan, ongeveer 2 minuten, terwijl je blijft roeren.
Voeg de knoflook toe en bak 15 seconden terwijl je roert.
Schenk de passata, suiker en kruiden erbij en draai het vuur laag.
Laat 15 minuten sudderen.
Rul ondertussen het gehakt.
Meng dat door de saus en breng op smaak met zout en peper.
lasagne cups
Halveer het fillodeeg vel.
Bestrijk met olijfolie en druk beide halve vellen in een bakje.
Leg onderin een klein stukje mozzarella (ongeveer 2 cm doorsnede)
Schep daarop een jus lepel mozzarella saus (het bakje is dan bijna geheel gevuld)
Herhaal dat voor alle muffinbakjes.
Rasp de kaas over de bakjes en strooi de Italiaanse kruiden erop.
Zet 15 minuten in de oven. Serveer meteen.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen