Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Groene asperges met parmaham en aioli
Andréa
Een heerlijk hapje te maken: groene asperges met prosciutto en aioli saus als dipper. Superlekker en nog gezond ook.
Voorbereiding
20
minuten
min
Kook Tijd
5
minuten
min
Totale Tijd
25
minuten
min
Gang
Hapjes en Snacks
Wereldkeuken
Overige keukens
Hoeveelheid
10
hapjes
Ingrediënten
Aioli
▢
4
eetlepels
mayonaise
▢
3
teentjes
knoflook
▢
½
theelepel
mosterd
▢
een paar
druppels
citroensap
Asperges met Parmaham
▢
20
groene asperges
▢
10
plakjes
Parmaham
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Aioli
Knijp de teentjes knoflook boven de mayonaise uit.
Voeg de mosterd en het citroensap erdoor.
Bewaar in de koeling tot gebruik.
Asperges met Parmaham
Breek de asperges door de onderkant vast te houden en de bovenkant zachtjes te buigen.
Breng een pan gezouten water aan de kook.
Leg de asperges erin en kook ze 5 minuten.
Zet het vuur uit en laat ze 10 minuten nagaren.
Haal uit de pan en snij ze doormidden.
Pak een plakje parmaham en leg 3 a 4 stukjes asperges (afhankelijk van de dikte) op de ham.
Rol de ham op.
Herhaal dat voor alle asperges
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen