Deze eenvoudige hapjes met Gerookte Zalm zijn de PERFECTE hapje voor elke gelegenheid. Ze zijn snel klaar, simpel te maken, goed voor te bereiden en vooral erg lekker. Op een cocktailparty, een verjaardagspartijtje. Het is zo lekker, dat je er veel van moet maken. Niemand stopt er na eentje!
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Hapjes en Snacks
Wereldkeuken Aziatisch
Hoeveelheid 40hapjes
Ingrediënten
200gramgerookte zalmNoorse zalm, echte Nederlandse zalm of een wilde zalm
1cmgembervers, schil verwijderd, geraspt
2theelepelscitroensapvers
2eetlepelsolijfolieextra vierge
70gramkroepoek naturel
2eetlepelskokos rasp, droog
10grampeterseliegarnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Hak de zalm heel fijn.
200 gram gerookte zalm
Meng de gember met het citroensap en de olijfolie.
1 cm gember, 2 theelepels citroensap, 2 eetlepels olijfolie
Meng de zalm met het gembermengsel en laat het een uurtje op smaak komen in de koeling.
Net voor het serveren beleg je de kroepoek met het gerookte zalm mengsel.
70 gram kroepoek
Garneer met geraspte kokos en peterselie
2 eetlepels kokos, 10 gram peterselie
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Zet dan alle ingrediënten met één druk op de knop op je boodschappenlijst: 2. Exotisch - Wil je nog exotischer? Gebruik dan limoen in plaats van citroen. En meng er een heel dun gesnipperd pepertje doorheen.3. - Kokos - Wil je meer kokossmaak, rooster de kokos dan in een droge koekenpan tot hij lichtbruin en krokant is.4. BewarenHet beleggen van de kroepoek doe je net voor het serveren, omdat de kroepoek snel slap wordt.
Koelkast - Je kunt de gerookte zalm prima 's ochtends mengen met de gember, citroen en olijfolie en vervolgens in de koeling bewaren.
5. De weergegeven voedingswaarde is per hapje met gerookte zalm.