Witlofschuitjes met pistache en rode druiven. De witlofschuitjes zijn lekker knapperige groentebakjes gevuld met een zoet hartige radijs, druif en pistachenoten vulling met een heerlijke roquefort dressing
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Hoeveelheid 15hapjes
Ingrediënten
Pistache vinaigrette
⅛theelepelzeezout
⅛theelepelpeper
1teentje knoflook uitgeperst
1eetlepelsbalsamico crème
2eetlepelswalnoot olie
1eetlepelzonnebloem olie
Hapjes
2stronkenwitlof
2eetlepelspistache nootjes grof gehakt
150gramrode druiven in vieren gesneden
6radijsjes in kleine blokjes gesneden
90gramRoquefort kaas verkruimeld
2takjesdille als garnering
1eetlepelpistache nootjes fijngehakt als garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Pistache vinaigrette
Maak de vinaigrette door alle ingredienten te mengen.
Zet opzij.
Hapjes
Pak de witlofblaadjes, was ze en leg ze klaar op een schaal.
Meng de pistachenootjes, druiven, radijsjes en kaas. Breng op smaak met de vinaigrette.
Doe twee theelepels van dit mengsel op elk witlofblaadje.
Bestrooi met wat zeer fijn gehakte pistache nootjes en dille.
Serveer meteen anders zijn de nootjes niet meer knapperig.