Deze vegetarische carpaccio van bieten is fris en combineert heerlijke smaken. Een voorgerecht dat je altijd kunt serveren.
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 20 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
2Rode bietjes gekookt
50gramkaas oude kaas
50gramrucola
2peren
1eetlepelcitroensap
40gramwalnoten
1theelepelmosterd
1theelepelazijn dadel azijn of een balsamico crème
2eetlepelsolijfolie extra vierge
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Schaaf de bieten dun met de kaasschaaf en leg dakpansgewijs op het bord.
Maak een dressing van de mosterd, azijn en olijfolie en meng die goed door.
Rooster de walnoten licht in een droge pan tot ze gaan geuren.
Schil de peren, snij ze in vieren en haal het klokhuis eruit.
Snij ze vervolgens in kleine vierkante blokjes.
Meng met het citroensap.
Strooi over de bietjescarpaccio de peer, walnoot en rucola.
Schaaf hierboven wat oude kaas.
Besprenkel het geheel met de dressing.
NOTITIES
Je gebruikt hier Oude kaas, maar het is ook een heerlijk recept met Parmezaanse kaas.
De dadelazijn geeft een licht zoetje aan het gerecht en haalt daarmee de bietjes op. Kun je het niet aankomen voeg dan 1 theelepel honing en 2 eetlepels wijnazijn toe aan de dressing.
Je roostert de walnoten om de notensmaak extra intens te maken.