Dit trio van chocolademousse is het ultieme chocolade toetje. Romig, volle chocolade smaak en de drie lagen zijn onweerstaanbaar. Dit toetje geserveerd in een eigen glas is voldoende voor één persoon (al wil ik er altijd nog wel eentje). Hij is gemaakt zonder rauwe eieren (zodat hij geschikt is voor iedereen), met slagroom en veel chocola en elke hap geeft je een heerlijk romige chocoladesmaak.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Pure chocolade saus
Doe de pure chocolade in een vuurvaste kom.
60 gram chocola
Verhit de boter met de slagroom in een pannetje tot je damp boven het pannetje ziet verschijnen, maar het nog net niet kookt.
120 ml slagroom, 2 eetlepels boter
Schenk de hete slagroom over de pure chocolade en meng met en spatel goed door tot de chocola gesmolten en goed gemengd is.
Verdeel de pure chocolade saus over de 4 glaasjes.
Melk chocolademousse
Smelt au bain-Marie de melkchocolade in een kom.
100 gram melkchocola
Haal als de chocolade gesmolten is van het vuur en meng het vanille-extract erdoor. Laat 10 minuten afkoelen bij kamertemperatuur.
1 theelepel vanille-extract
Klop de slagroom ondertussen stijf en meng voorzichtig met een spatel door de chocolade zodat de luchtigheid behouden blijft.
200 ml slagroom
Doe de mousse in een spuitzak en spuit de melkchocolade op de pure chocolade laag. Zet de glaasjes tussendoor even in de koeling.
Witte chocolade mousse
Smelt de witte chocolade met de boter au bain-marie in een kom.
2 eetlepels boter, 60 gram witte chocola
Haal als de chocolade gesmolten is de kom van het vuur en laat ongeveer 10 minuten afkoelen bij kamertemperatuur.
Klop de slagroom ondertussen stijf en meng die voorzichtig met een spatel door de witte chocolade, zodat het een luchtige topping blijft.
130 ml slagroom
Doe de mousse in een spuitzak en spuit de witte chocolade op de melkchocolade laag in elk van de 4 glaasjes.
Laat tenminste 3 uur opstijven in de koeling.
Garnering
Net voor het serveren kun je de mousse garneren met bijvoorbeeld cacao en chocoladeschaafsel of granaatappelpitjes.
cacao, chocoladeschaafsel, granaatappel pitjes
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Zet dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop op je boodschappenlijstje.2. - ChocolaOnmisbaar voor dit recept. Je hebt 3 soorten nodig: een pure chocola met een cacao gehalte van 58 % of meer, melkchocola en witte chocola. Probeer een goede kwaliteit aan te komen, anders bevat de chocola te veel vet en dat is niet lekker.3. - SlagroomGebruik de slagroom zo koud mogelijk, dan kun je hem beter stijf kloppen.4. - Bewaren
Koelkast: Chocolade mousse kun je tot 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.
Invriezen: Je kunt de chocolade mousse ook afdekken en invriezen. Zo blijft het tot een maand goed. Zet de mousse, de avond voor je hem wilt gaan eten, in de koeling en laat ontdooien. Eet de mousse binnen 24 uur op. TIP: is het warm weer? Ontdooi de mousse dan niet helemaal, maar laat het lekker bevroren. Je hebt dan heerlijk chocolade mousse ijs.
5 - VoedingswaardeDe voedingswaarden zijn weergegeven per toetje.