Terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Opmerkingen:
Voedingswaarde label
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vegetarische sjalot geitenkaas quiche
Andréa
Een heerlijke vegetarische quiche met zoete sjalot, spicy geitenkaas, tijm en romig ei. Heerlijk bij een brunch voor bijvoorbeeld Kerstmis of als lunch.
Voorbereiding
10
minuten
min
Kook Tijd
30
minuten
min
Totale Tijd
40
minuten
min
Gang
Lunch
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
Keukenmachine met mes
quiche vorm 20 cm doorsnede
koelkast
De temperatuur is aangegeven voor onder- en bovenwarmte. Gebruik je een hetelucht oven, verlaag de temperatuur met 20 °C.
Ingrediënten
Quiche deeg
▢
130
gram
bloem
▢
snufje
zout
▢
60
ml
olijfolie
▢
60
ml
ijswater
water met ijsklontjes
Vulling quiche
▢
6
sjalotjes
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
eetlepels
tijm
▢
100
gram
geitenkaas
geraspt
▢
4
eieren
maat L
▢
250
ml
slagroom
▢
zout en peper
naar smaak
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Quiche deeg
Meng de bloem en het zout in de keukenmachine (met mes).
Voeg de olijfolie toe.
Pulseer en voeg dan ijswater toe.
Pulseer nogmaals, tot het deeg loslaat van de wand.
Haal uit het bakje en rol het deeg uit tot een cirkel die 4 cm groter is dan je quiche schaal.
Bedek de schaal met het deeg.
Zet tenminste een half uur in de koelkast.
Vulling quiche
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius.
Snij de sjalotjes fijn.
Smelt de boter in de pan en bak de ui met de tijm op laag vuur 10 minuten, terwijl je af en toe roert.
Meng in een schaal de eieren met de slagroom.
Bedek de bodem met de ui. Verdeel de kaas hierover.
Giet het slagroom/ei mengsel over de quiche en zet de quiche in de oven.
Bak de quiche 30 tot 40 minuten (tot hij vast is en lichtbruin van kleur).
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen