Een heerlijk kerstontbijt idee (of voor de brunch) geroosterde muesli met havermout, speculaaskruiden en cranberry's. Want naast heerlijke zelfgebakken broodjes, stol en quiches geeft deze zelfgemaakte granola een feestelijk tintje! En de smaak is ZO lekker! Echt de moeite waard om te maken (en te serveren).
Verdeel de muesli zo vlak mogelijk over de bakplaat en bak 15 minuten in de oven.
Maak het los met een spatel en roer alles goed door. Maak opnieuw een vlakke laag.
Zet het terug in de oven en bak nogmaals 15 minuten.
Haal uit de oven en laat afkoelen naar kamertemperatuur.
Meng de cranberry's door de muesli.
75 gram cranberry's
Bewaar in een luchtdicht afgesloten pot.
NOTITIES
1.-Wil je dit recept maken, bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop:2. - PecannotenVervang de pecannoten door fijngehakte walnoten of amandelen (zonder vel).3. - Honing Ook lekker is om in plaats van honing, Maple syrup te gebruiken.4. - GlutenvrijDit recept is glutenvrij, wanneer je kiest voor glutenvrije havermout.5. - BakkenBak de muesli bij 160 °C in een oven met onder- en bovenwarmte. Gebruik je een heteluchtoven, verlaag de temperatuur dan naar 140 °C.6. - Bewaren
Kamertemperatuur - Laat volledig afkoelen en bewaar het in een luchtdichte container. Zo blijft het tot 3 weken goed.
Koelkast - Bewaar de muesli NIET in de koelkast. Door de vochtige omgeving kan de muesli zijn krokantheid verliezen en je hebt zelfs kans op schimmel.
Invriezen - Laat afkoelen en doe de granola in een plastic zakje of bakje. Zo blijft hij tot 3 maanden goed in de diepvries.
7.- VoedingswaardenDe granola is voldoende voor 8 ruime ontbijt kommen. De aangegeven voedingswaarden zijn per portie.