Hou jij ook van flikken? Deze Chocoladeflikken met Pepernoten zijn dan echt een geweldig lekker recept. Want chocola en pepernoten is een heerlijke combinatie (denk aan chocolade pepernoten). Dit kun je zeker niet laten liggen!
Bereidingstijd 20 minutenmin
opstijven 2 uuruur
Gang Zoete Baksels
Keuken Nederlands
Porties 15chocolaatjes
calorieën 103kcal
Ingrediënten
100grampepernotenfijngehakt
50gramwitte chocoladein stukken gehakt
50grammelkchocolain stukken gehakt
50grampure chocoladein stukken gehakt
3eetlepelsroomboter
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Hak de pepernoten grof en verdeel ze in drie porties.
100 gram pepernoten
Zet een pan met water op het vuur en verwarm die.
Hang een kom in het water en doe daar de witte chocolade en een eetlepel boter bij.
50 gram witte chocolade, 3 eetlepels roomboter
Wanneer de chocolade gesmolten is, haal je de kom van het vuur en roer je ⅓ deel van de pepernoten erdoor.
Maak hoopjes op het bakpapier tot het op is.
Herhaal stap 4 tot en met 6 voor beide andere chocolade soorten (melk en puur).
50 gram melkchocola, 50 gram pure chocolade, 3 eetlepels roomboter
Laat de chocolade opstijven bij kamertemperatuur.
NOTES
1. Chocola: Je kunt heerlijk variëren met de soorten chocola. Dit recept is gemaakt met drie soorten chocolade, maar je kunt natuurlijk elke soort die je lekker vindt gebruiken.2.Boter: De boter voeg je toe, zodat de flikken niet door en door hard worden, maar iets smeuïg blijven.3.Pepernoten: Je kunt dit maken met pepernoten, maar het is ook erg lekker om het met speculaas of schuddebuikjes te bereiden.4. Bewaren
Kamertemperatuur: Bewaar de chocoladeflikken bij Kamertemperatuur, in het donker. Zo blijven ze tot 2 weken goed.
Koelkast: Bewaar chocola altijd bij kamertemperatuur. Bewaar je het in de koelkast (dat is een vochtige omgeving) dan zal door de condens een witte waas worden gevormd op de chocola. Wordt het echter zo warm dat je chocola smelt, bewaar het dan, zo kort mogelijk, in een afgesloten doos in de koelkast. En haal hem er weer uit wanneer het afkoelt.
Diepvries: Hoewel je het niet verwacht kun je chocoladeflikken invriezen. Laat ze eerst een uur afkoelen in de koelkast en wikkel ze dan in plasticfolie. Doe ze vervolgens in een diepvriesdoos. Zo blijven ze tot een maand goed. Laat ontdooien bij kamertemperatuur. Zo blijven ze tot een maand goed (het kan wel zo zijn dat de textuur van de pepernoten iets veranderd).