Deze pepernoten brownies zijn heerlijk zacht met een romige chocolade vulling en een lichte pepernotensmaak. Lekker voor het heerlijke avondje!
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 25 minutenmin
Totale Tijd 40 minutenmin
Hoeveelheid 16stuks
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
Ingrediënten
60gramroomboterongezouten
125grampure chocoladein kleine stukjes gehakt
4eierenmaat L
¼theelepelzout
50gramkruidnotenverkruimeld
200gramzelfrijzend bakmeel
200gram suiker
20gram cacao
1theelepelvanille extract
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Leg een bakpapier op de bodem van de vorm.
Doe de boter samen met de chocola in een pan en laat op heel laag vuur smelten.
Mix in een kom de eieren en suiker met het zout luchtig en schuimig.
Voeg de gesmolten chocolade toe en roer wederom goed door met een spatel.
Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en cacao toe en meng dat door het beslag met een spatel.
Schep de kruidnoten erbij en meng ze er goed doorheen.
Giet het beslag in de brownie vorm en zet die in de oven.
Laat 25 minuten bakken.
Haal de brownies uit de oven en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
Verwijder de vorm en snij ze in vierkante blokken.
NOTITIES
In dit recept gebruik je gemalen pepernoten, maar je zou ook gemalen chocolade pepernoten of speculaas kunnen gebruiken.
Wanneer je de brownie uit de oven haalt, lijkt het of hij nog te zacht is. Geeft niets, hij hard uit wanneer hij enige tijd bij kamertemperatuur staat.