Bisschopswijn is een Sinterklaas drankje wat warm wordt geserveerd. En dat is natuurlijk lekker in de kille avonden van December. Een aanrader dus dit heerlijke recept.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur10 minutenmin
Hoeveelheid 6personen
Apparatuur
Thermometer
Ingrediënten
750mlrode wijn
500mlwater
75grampoedersuiker
2sinaasappels elk in vieren
5kruidnagels
2pijpjes kaneel
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe de rode wijn, het water en de poedersuiker in een pannetje.
Steek de kruidnagels in de sinaasappel en voeg die, samen met het kaneelstokje, aan de wijn toe.
Verwarm langzaam tot 70 graden Celsius (dat meet je met bijvoorbeeld een suikerthermometer).
Laat ten minste 1 uur op deze temperatuur sudderen (zeker niet warmer).