Kruidnoten horen bij Sinterklaas, in dit recept voor een heerlijke luchtige cake zijn ze aan het beslag toegevoegd. daardoor krijg je een heerlijke knapperige kruidnoten cake, die Sinterklaas graag lust.
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur15 minutenmin
Hoeveelheid 8personen
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
cakevorm 20 cm
Handmixer
zeef
Spatel
Ingrediënten
200gramboter zachte ongezouten boter + extra voor het invetten
150gramsuiker
1theelepelvanille-extract
4eieren maat L
200gramzelfrijzend bakmeel
1mespunt zout
100gramkruidnoten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Vet de cakevorm in met boter.
Doe de boter samen met de suiker in een kom en meng tot het botermengsel lichtgeel van kleur is en luchtig (ongeveer 3 minuten).
Klop de eieren er één voor één erbij terwijl je blijft mixen. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste is opgenomen.
Schep het zout en het vanille-extract erdoor en mix nog 1 minuut.
Zet de mixer uit en zeef het bakmeel boven de kom.
Mix nog 1 minuut op lage snelheid.
Meng met een spatel de kruidnoten door het beslag.
Schenk het beslag in de vorm en bak 60 tot 70 minuten in de oven tot de cake gaar is (controleer met behulp van een saté-prikker. Komt de prikker droog uit de cake dan is de cake gaar.).
Laat nog 5 minuten in de vorm staan en los de cake dan op een rooster.