Dit vegetarisch gourmetrecept van Aubergine met Mozzarella is een feestje op je bord. De geroosterde groenteschijven met een smaakvolle pesto, romige Mozzarella en heerlijke kruiden zijn een heerlijke Italiaanse smaak combinatie waar je geen genoeg van kunt krijgen. Dus voor de vegetariër of als een afwisseling dit lekkere gourmethapje.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Snij de aubergine in 16 dunne plakken, ongeveer 1 cm.
2 aubergines
Bestrooi met zout en laat 10 minuten liggen.
2 eetlepels zout
Spoel het zout van de plakken aubergine en dep droog met keukenpapier.
Bestrijk de plakken aan beide zijden met olijfolie.
2 eetlepels olijfolie
Leg de plakken in de hete grillpan en laat 5 minuten bakken, draai ze dan om en grill nog eens 5 minuten.
Haal de aubergineschijven pan en laat afkoelen op wat keukenpapier.
Verdeel een eetlepel rode pesto op een plak aubergine en leg daarop een schijfje mozzarella.
8 eetlepels rode pesto, 250 gram mozzarella
Leg een tweede plakje aubergine erop en bestrooi met Italiaanse kruiden.
4 theelepels Italiaanse kruiden
Herhaal dat voor alle plakken aubergine.
Leg de aubeginepakketjes op een schaal die je tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaart.
Bij het gourmetten
Leg een aubergine pakketje in je gourmet pannetje (of op de steen grill) en bak aan beide zijden tot hij warm is en de mozzarella is gesmolten.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Rode pesto - of pesto Rosso is in tegenstelling tot groene pesto gemaakt met zongedroogde tomaten in plaats van basilicum. Verder is het recept hetzelfde. Het krijgt daarmee een wat zoetere smaak. Door het gebruik van rode pesto krijg je het idee dat je mini groente pizza's maakt. 3. Aubergine - Een groente met een neutrale smaak die vaak gebruikt wordt in de Mediterraanse keuken. Aubergine heeft de neiging om snel zacht te worden. Daarom zouten we hem eerst en deppen het water weg. Daarna grillen we deze groente voor een rokerige smaak. Je kunt de aubergine ook vervangen door courgette.4. Bewaren
Koelkast - Maak de aubergine op de dag van het gourmetten en bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
5. De weergegeven voedingswaarde is per hapje van aubergine met Mozzarella