Een heerlijk avondje met een gourmet dessert: crêpes met gekarameliseerde appeltjes in karamel saus is de perfecte afsluiting van de gourmet. De luchtige, romige crêpes, zoete appeltjes gekarameliseerd en een zoete karamelsaus. Licht, luchtig, vol van smaak en gemaakt op de gourmet. Dit is één van de lekkerste recepten om je gourmetavond af te sluiten!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Crêpes Beslag
Doe de bloem en zout in een kom.
125 gram bloem, ¼ theelepel zout
Giet de melk, terwijl je mixt, erbij.
360 ml volle melk
Mix tot je een glad beslag hebt. Lukt dat niet, doe het beslag dan in de blender en maal de klontjes eruit.
Voeg één voor één de eieren toe. Voeg de volgende pas toe als de eerste is opgenomen.
4 eieren
Bewaar tot gebruik in de koeling.
Appeltjes voorbereiden
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
2 appels
Snij de appels in dunne schijfjes.
Smeer de plakjes in met citroensap.
1 eetlepel citroensap
Haal ze vervolgens door de suiker.
2 eetlepels bruine suiker
Dek af met plastic folie en bewaar in de koeling.
Bereiden bij het gourmetten
Smelt in een pannetje de boter en bak de appeltjes aan beide zijden in ongeveer 3 minuten goudbruin
2 eetlepels boter
Een tweede pannetje smeer je in met boter en doe daar een kleine lepel crêpe beslag in.
3 eetlepels boter
Verdeel het beslag over het pannetje, zodat je een dunne crêpe krijgt.
Bak de crêpe twee minuten aan een kant, draai om en bak nogmaals 1 minuut.
Leg de crêpes op een bord en verdeel de gekarameliseerde appeltjes erover.
Schenk er wat karamelsaus over.
100 ml Karamelsaus
Serveer meteen.
NOTITIES
1.- Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig via één druk op de knop: 2. - Crêpes Voor crêpes heb je veel eieren nodig (meer in vergelijking met pannenkoeken). Gebruik eieren maat L. Het beslag is veel vloeibaarder. Dat komt omdat crêpes dun horen te zijn. Je gebruikt een klein beetje beslag en vloeit dat zo dun mogelijk uit in de panKrijg je klontjes in je beslag, gebruik dan even de staafmixer om ze eruit te halen.3. - AppelsGebruik zoete appels zoals Jonagold, Elstar of Pink Lady. Smeer de plakjes in met citroensap om verkleuren (tijdens het bewaren) tegen te gaan.4. - KaramelsausEen romige saus die je na het bakken over het dessert schenkt. De saus kun je kant-en-klaar kopen (of gebruik een heerlijke zelfgemaakte salted karamelsaus).5. - Bewaren
Koelkast - Bewaar het crêpebeslag en de gesuikerde appeltjes afgedekt in de koelkast. Gebruik ze dezelfde dag nog. Heb je gebakken crêpes dan kun je ze tot 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Gebakken appeltjes kun je één dag in de koelkast bewaren in een luchtdichte doos.
Diepvries - Bewaar de gebakken crêpes luchtdicht verpakt maximaal 2 maanden in de diepvries. De gekarameliseerde appeltjes kun je beter niet bewaren in de diepvries, want de structuur zal veranderen.
Opdienen - Verwarm de crêpes in een koekenpan tot ze warm zijn. De appeltjes kun je in de koekenpan even opbakken tot ze warm en knapperig zijn.
6. - VoedingswaardeDe voedingswaarde is weergegeven per persoon, inclusief de crêpes, gebakken appeltjes en karamelsaus.