Sappige hamburgers met een knapperig blaadjes sla, zoete gebakken uitjes en frisse tomaatjes. Tussen een heerlijk hamburger broodje gestopt een echte traktatie. Niet alleen voor de kinderen!
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 10 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 239kcal
Equipment
Gourmetstel of steengrill
Ingrediënten
Mini Hamburgers
1sjalotje
300gramrundergehakt
1theelepelmosterd
2eetlepelspaneermeel
1ei maat S
zout en peper naar smaak
Garnering
hamburgerbroodjes klein
cherry tomaatjes gehalveerd
¼krop sla gewassen en in kleine stukken gescheurd
1ui in ringen gesneden en glazig gebakken
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Snipper het sjalotje fijn.
Verhit een klein beetje olie in een pan en bak het sjalotje op laag vuur glazig.
Doe het sjalotje in een kom en voeg het gehakt, mosterd, ei en paneermeel toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Kneed lichtjes (niet te hard) de ingrediënten door elkaar en vorm kleine balletjes.
Druk die plat, zodat een hamburger vorm ontstaat.
Leg op een schaal en dek die af met plastic folie.
Laat die tenminste 1 uur koelen in de koelkast.
Tijdens het gourmetten, serveer je de hamburgers met hamburgerbroodjes, halve cherry tomaatjes, sla en glazig gebakken uitjes.