Taai, taai is taai. Maar daardoor ook superlekker. Deze taai taai is zoet, maar niet te. Heeft een echte taai smaak en is ook een beetje taai. Prima toch!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Rusttijd 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur30 minutenmin
Hoeveelheid 15koekjes
Apparatuur
Mixer met deeghaken of keukenmachine met deeghaken
Plastic folie
koelkast
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakpapier
Deegroller
koekjes uitsteker
Ingrediënten
300gramzelfrijzend bakmeel
300gramhoning
2eetlepelsschenkstroop
1theelepelanijszaad
1eetlepelspeculaaskruiden koekkruiden
snufjezout
1ei maat L
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Doe het bakmeel, honing, stroop, anijszaad, speculaaskruiden en zout in een kom en meng met een mixer met deeghaken tot een deeg.
Maak een schijf van het deeg en verpak in plastic folie.
Zet het minimaal 1 uur in de koelkast om te rusten en goed koud te laten worden (dan plakt het minder).
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een dikte van 1 cm.
Steek met een koekjesuitsteker vormpjes uit het deeg en leg op de bakplaat.
Klop het ei los met wat water en bestrijk de taai taai hiermee.