Een supermakkelijk recept voor Eendenborst. Eerst wordt het vel knapperig gebakken in de pan, en vervolgens zacht gegaard in de oven. De eendenborstfilet wordt geserveerd met een zoetzure Honing Balsamico saus. Makkelijk te maken, en met maar 4 ingrediënten een simpel recept dat ook nog eens heel lekker is!
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Snij het vel van de eenden kruislings in (in een ruitpatroon). Zorg ervoor dat je enkel het vel insnijdt en niet het vlees.
600 gram eendenborst
Verhit een pan op het vuur tot hij zeer heet is. Leg de eendenborst in de pan (op het vel) en bak 5 minuten of tot het vel bruin en knapperig is.
Draai de eendenborstfilets om en bak nogmaals 3 minuten.
Leg ondertussen 4 stukken aluminiumfolie op de bakplaat.
Haal de eend uit de pan en verpak ze losjes in de aluminiumfolie.
Leg op de bakplaat en zet de bakplaat 5 minuten in de oven.
Giet ondertussen het vet uit de pan, op 4 theelepels na en verwarm deze weer.
Wanneer de eendenborst uit de oven komen, check je of de kerntemperatuur 52 °C is, anders zet je de eendenborst nog even terug. Vervolgens vouw je het pakketje licht open en giet je de vrijgekomen sappen in de hete pan.
Voeg de balsamico crème, honing en citroensap toe en roer goed.
Snij de eendborstfilet aan en besprenkel de eend met de saus. Serveer de rest van de saus erbij.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten eenvoudig met één druk op de knop:2. - Eend
De eend bak je in de pan en vervolgens gaar je hem verder in de oven. Daardoor droogt de eend niet uit. En door de eend vooraf te bakken, krijgt hij meer smaak.
Een braad je in zijn eigen vet wat heel veel smaak geeft. Doordat het vel van de eend kruislings wordt ingesneden, smelten de vetten beter en wordt het vel lekker knapperig.
De tijd genoemd in het recept geeft een medium gegaarde eendenborst. Door de baktijd met 5 minuten te verlengen, wordt de eend doorbakken.
3. - BewarenEend kun je heel goed bewaren en weer opwarmen
Koelkast - Bewaar de eend afgedekt in de koelkast, maximaal 2 dagen. Bewaar de saus apart.
Diepvries - Leg de eendenborst in een diepvriesdoos of diepvrieszak. Doe de saus apart in een bewaardoos. Zo kun je dit tot 2 maanden bewaren. Laat ontdooien in de koelkast.
Opwarmen - Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen (een half uurtje) en warm dan, afgedekt, op in een voorverwarmde oven van 180 °C, gedurende 20 minuten.
4. - VoedingswaardeDe weergegeven voedingswaarde is van de eendenborst inclusief saus.