Kalkoen vitello tonnato, bekend als voorgerecht. Maar wist je dat je er ook een heerlijke avondmaaltijd van kan maken. Met dun gesneden kalkoenfilet, besprenkeld met romige tonijnsaus. Leuk voor je volgende (Italiaanse) etentje.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 15 minutenmin
Totale Tijd 40 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Kalkoen
4kalkoen filets
400mlwitte wijn droog
2wortels geschild en in drieën gesneden
2stengels bleekselderij schoongemaakt en in drieën gesneden
1ui gepeld en in 4 stukken gesneden
1laurierblad
zout en peper
Tonijnsaus
5eetlepelsmayonaise
100gramtonijn uit blik
1eetlepelkappertjes
3ansjovis
3takjes bieslook in kleine stukjes gesneden
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kalkoen
Leg de kalkoenfilet in een pan.
Giet de wijn erbij.
Voeg de wortelen, selderij, ui en laurier toe.
Vul aan met water tot de groenten en het vlees onderstaan.
Breng op smaak met zout en peper.
Breng de bouillon aan de kook en zet het vuur laag.
Laat 15 minuten pocheren.
Tonijnsaus
Maak ondertussen de saus door de mayonaise, tonijn, kappertjes en ansjovis in een blender te mixen.
Puls totdat je een gladde saus hebt.
Voeg de bieslook toe en meng goed door.
Bewaar de saus tot gebruik in de koeling
Opmaak
Als de kalkoenfilet gaar is, snij je hem zo dun mogelijk en verdeel je de plakjes over 4 borden.
Verdeel de tonijnsaus over de kalkoen.
Garneer met rucola, gemengde sla of kappertjes.
NOTITIES
Dit is ook een heerlijk recept voor een restje kalkoen dat je overhebt. Pocheer het om warm te maken. Maar je kunt de kalkoen ook koud met de tonijnsaus serveren.
Omdat je de kalkoen pocheert blijft hij heerlijk sappig. Maar je wilt hem natuurlijk wel gaar hebben. Gebruik eventueel een vleesthermometer om de kerntemperatuur te meten. Deze moet 72 graden Celsius zijn.