Met dit gure winter weer is een kom warme havermout met speculaaskruiden om de dag mee te starten een welkome start. Lekker met gebakken zoete appel, walnoten, honing en op smaak gebracht met speculaaskruiden. Geniet van dit voedzame ontbijt. Een smaakvolle en gezonde start van de dag!
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 5 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Ontbijt
Wereldkeuken Nederlands
Hoeveelheid 1persoon
Ingrediënten
190mlmelk
40gramhavermout
1eetlepelboter
1appelgeschild, kern eruit en in blokjes gesneden
1theelepelspeculaaskruiden
1eetlepelwalnotenfijngehakt
1eetlepelhoning
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Schenk de melk in een pannetje en breng langzaam aan de kook.
190 ml melk
Wanneer de melk kookt voeg je de havermout toe, zet je het vuur laag en kook je vijf minuten, terwijl je blijft roeren.
40 gram havermout
Smelt ondertussen de boter in een koekenpan en voeg de appel en speculaaskruiden toe. Bak even aan.
4. Walnoten: Heb je een noten allergie, laat de walnoten dan achterwege. Verder hoef je niets aan het recept te veranderen.5. Honing: Kun je achterwege laten als je geen extra suikers wilt toevoegen. Of gebruik maple syrup, wat ook goed past bij dit ontbijt.6. Tip: Sudderen: Om een romige havermout te krijgen laat je het sudderen. Zorg er dan wel voor dat je af en toe roert zodat de havermout niet aanbrandt.7. BewarenJe kunt havermout tot 2 dagen bewaren in de koelkast. Heb je eenmaal de toppings toegevoegd dan kan dat niet meer.Wil je de havermout later eten dan kun je dat koud doen (overnight oats) of je voegt nog wat melk toe en verwarmt in een pannetje of de magnetron.