Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oven aardappels met Italiaanse kruiden
Andréa
Dezeoven aardappels zien erzo prachtigen de smaak is geweldig,knapperig maar toch zacht, romig enzout.Dit is eengeweldig receptvoor Thanksgiving.
Voorbereiding
20
minuten
min
Kook Tijd
40
minuten
min
Totale Tijd
1
uur
uur
Hoeveelheid
4
personen
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
ovenschaal
Ingrediënten
▢
12
aardappelen
biologisch, met een rode huid voor een mooi kleurtje
▢
3
eetlepels
boter
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
sjalot
in dunne plakjes
▢
2
theelepels
Italiaanse kruiden
▢
zeezout
grof
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Was de aardappelen en scrub van modder en andere vuiligheid er goed af.
Smelt de boter en meng met de olie.
Smeer de binnenkant van de ovenschaal met het boter oliemengsel in.
Snij de aardappelen zo dun mogelijk, maar niet door en door.
Schik ze in de ovenschaal.
Bestrijk met het boter-olijfolie mengsel en schenk de rest over de aardappels
Strooi de sjalot, kruiden en zout over de aardappelen en zet de schotel in de oven.
Bak gedurende 40 minuten.
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen