Ontdek deze romige, ietwat zoete verse geroosterde pompoensoep. Perfect voor de herfst, lekker als lunch of als maaltijdsoep. Eenvoudig zelf te maken en boordevol smaak. Geniet van warmte en comfort in je eigen soepkom.
Kook Tijd 10 minutenmin
oventijd 2 uuruur
Totale Tijd 2 uuruur10 minutenmin
Gang Soep
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Bieslookolie
3eetlepelsolijfolie extra vierge
5stengelsbieslook
Geroosterde pompoensoep
1pompoenongeveer 400 gram vruchtvlees
2eetlepelsboterplantaardig
1uifijngesneden
2teentjes knoflookuitgeperst
2stengels bleekselderijin kleine blokjes gesneden
1litergroentebouillongoed op smaak gebracht met zout en peper
½theelepelgemalen nootmuskaat
3eetlepelsmaple syrup
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Bieslookolie
Doe in de keukenmachine met mes, de olijfolie met de bieslook en pulseer tot je een mooie groene olie hebt. Zet even opzij.
3 eetlepels olijfolie extra vierge, 5 stengels bieslook
Geroosterde pompoensoep
Snij de pompoen in tweeën, haal de zaden eruit en prik de buitenzijde in met een vork.
1 pompoen
Leg op een bakplaat en plaats die in de oven die je aanzet op 180 °C of 160 °C. Laat anderhalf uur bakken (tot het vruchtvlees zacht is).
Schraap het vruchtvlees uit de schil en zet terzijde.
Doe wat boter in de pan en fruit het uitje met de knoflook aan.
2 eetlepels boter, 1 ui, 2 teentjes knoflook
Schenk de bouillon erbij en voeg de selderij, nootmuskaat en pompoen toe.
2 stengels bleekselderij, 1 liter groentebouillon, ½ theelepel gemalen nootmuskaat
Laat aan de kook komen, zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen.
Pureer de soep met een staafmixer.
Schenk de maple siroop erbij.
3 eetlepels maple syrup
Serveren
Schenk de soep in een kom en voeg, naar smaak, de bieslookolie toe.
NOTITIES
1. Tip
Omdat je de buitenzijde van de pompoen inprikt met de vork, gaart hij in zijn geheel sneller.
Voeg plantaardige boter toe aan de soep een romig accent.
Wanneer je de pompoen in de oven stooft is het vruchtvlees makkelijker te verwijderen van het vel.
2. Pompoen: Gebruik een flespompoen of een oranje pompoen.3. Restjes BewarenVoor het bewaren koel je snel terug naar kamertemperatuur.
Kamertemperatuur: Bewaar de bieslookolie maximaal 2 dagen bij kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking.
Koelkast: Bewaar de pompoensoep, luchtdicht verpakt tot maximaal 2 dagen.
Diepvries: Vries de soep in een diepvriesdoos. Het blijft tot maximaal 2 maanden goed. Laat ontdooien in de koelkast
Opwarmen: Verwarm de soep op gemiddeld vuur tot hij goed heet is. Voeg naderhand de basilicumolie toe.