Een heerlijke prei quiche met geitenkaas, honing en walnoot. De prei geeft een heerlijk zoetje en de walnoten maken elke hap lekker knapperig. Door de romige vulling en de zachte geitenkaas is dit echt de ultieme combinatie. Een recept dat echt aan te raden is!
Meng de eieren met crème fraîche in een grote kom.
3 eieren, 2 eetlepels crème fraîche
Breng op smaak met zout en peper.
¼ theelepel zout, ⅛ theelepel peper
Schenk het ei mengsel over het preimengsel en verdeel het ei mengsel goed.
Bestrooi met de geraspte kaas.
50 gram kaas
Schuif de quiche in de oven en bak in 25 minuten gaar.
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. Bladerdeeg - Makkelijk te gebruiken als hartige taart bodem. Je kunt vers bladerdeeg gebruiken, dat als voordeel heeft dat het groter is en je de plakjes niet aan elkaar hoeft te maken. Of neem diepvries bladerdeeg. Dat lukt ook prima.Je prikt gaatjes in de bodem, zodat de lucht kan ontsnappen. De bodem zal anders om hoog komen.3. Crème Fraîche - Haal de crème fraîche 15 minuten voor gebruik uit de koeling. In dat geval mengt hij beter.4. Oven -Controleer de quiche na 15 minuten in de oven. Wordt hij te bruin? Trek een aluminiumfolie over de quiche en bak hem verder.Gebruik je onder- en bovenwarmte (heeft de voorkeur) dan bak je de quiche bij 220 °C. Bij een heteluchtoven hou je 200 °C aan.5. Bewaren
Koelkast - Bewaar in de koeling, afgedekt, gedurende maximaal 3 dagen.
Diepvries - Verpak de quiche in twee lagen aluminiumfolie of in één laag en vervolgens in een diepvriesdoos. Zo kun je hem tot 2 maanden bewaren in de diepvries.
Dek de bovenzijde af met aluminiumfolie en bak de quiche 20 minuten bij 180 °C. Je kunt hem ook rechtstreeks uit de diepvries opwarmen. Verleng de baktijd dan met 10 minuten.
6. De weergegeven voedingswaarde is per punt prei quiche met geitenkaas, ervan uitgaande dat de quiche in 8 punten wordt gesneden.