Een heerlijk fris en licht recept: zalmpakketje uit de oven met boontjes en tomaatjes. Op smaak gebracht met balsamico azijn en citroen. Licht en lekker, een simpel recept.
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 20 minutenmin
Totale Tijd 30 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
bakpapier
Ingrediënten
500gramzalm filetsin 4 stukken
4eetlepelsolijfolie
4theelepelsbalsamico azijn
500gramsperziebonen
100gramcherry tomaatjes
1citroenrasp
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
Zet een pan op waarin je water aan de kook brengt.
Kook de boontjes 5 minuten in het water en spoel ze dan met koud water af.
Pak een voldoende groot bakpapier (zodat je het goed kunt dichtvouwen) en bestrijk met de eetlepel olijfolie.
Leg het zalmmootje op het bakpapier.
Bestrooi naar smaak met zout en peper.
Leg 125 gram boontjes en een kwart van de tomaatjes op de zalm.
Besprenkel met een theelepel balsamico azijn en wat citroenrasp.
Vouw het pakketje dicht en bindt het dicht met touw.
Leg op een bakplaat en herhaal voor alle zalmmoten.
Schuif de bakplaat 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de pakketjes eruit en maak voorzichtig open (de stoom zal ontsnappen). Serveer meteen.
NOTITIES
Doordat je citroen toevoegt, krijg je een heerlijk fris accent. Vervang citroen door sinaasappel of limoen als je het niet in huis hebt.
Doordat de vis in afgesloten pakketjes stoomt, is hij heerlijk licht en bevat weinig vet.
Gebruik voldoende bakpapier (of aluminium folie) om de pakketjes te verpakken. Dan kan de stoom er niet uit. Maar let op: open de pakketjes voorzichtig anders verbrand je jezelf.