Een salade van gerookte kip en avocado dat je serveert als een mooi torentje als voorgerecht voor een heerlijk etentje (met Kerst of Pasen). Een van de makkelijkste en lekkerste recepten voor een voorgerecht dat ik ken.
Kook Tijd 25 minutenmin
Totale Tijd 25 minutenmin
Gang Salade, Voorgerecht
Wereldkeuken Overige keukens
Hoeveelheid 4personen
Ingrediënten
Avocado rode ui topping
2avocado's
citroen
1rode uiklein
Gerookte kip salade
300gramgerookte kipfilet
150mlGriekse yoghurt
150mlmayonaise
6eetlepelsgembersiroop
3theelepelsgemalen kurkuma
3theelepelskerriepoeder
Garnering
rucola
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Schil de avocado. Snij doormidden en haal de pit eruit.
2 avocado's
Snij het vruchtvlees in hele kleine blokjes.
Snipper de rode ui zeer fijn.
1 rode ui
Snij de gerookte kip in blokjes
Avocado rode ui topping
Pers een theelepel citroensap uit de citroen en meng dat door de avocado (zodat hij niet verkleurt).
citroen
Hussel de ui door de avocado.
Gerookte kip salade
Meng de Griekse yoghurt, mayonaise, gembersiroop, kurkuma en kerrie tot een mooie saus. Proef en voeg naar smaak eventueel nog wat gember toe.
150 ml Griekse yoghurt, 150 ml mayonaise, 6 eetlepels gembersiroop, 3 theelepels gemalen kurkuma, 3 theelepels kerriepoeder
Meng de gerookte kipblokjes door de saus.
300 gram gerookte kipfilet
Presenteren voorgerecht
Leg een klein beetje rucola op het bord.
rucola
Pak een kook ring met een diameter van 7 cm en zet die op de rucola.
Vul tot ongeveer de helft met de kipsalade. Als de kipsalade heel vochtig is laat je hem uitlekken voor gebruik, anders zakt je toren in elkaar. Druk licht aan met de achterkant van een lepel.
Vul de rest van de vorm met het avocado rode ui mengsel.
Verwijder de ring voorzichtig. Zorg er voor dat je de ring tussendoor goed schoonmaakt, zodat de lagen goed zichtbaar blijven. Zo wordt het effect nog mooier. Herhaal het maken van dit voorgerecht voor alle borden.
NOTITIES
1. Tips
Doordat je de avocado met het citroensap mengt verkleurt hij niet.
Snij de ingrediënten heel klein, dan worden de smaken nog intenser.
Laat het gerookte kipmengsel, als het te nat is, goed uitlekken. Anders stort je torentje in.
2. VoorbereidenJe kunt dit recept prima voorbereiden. Een dag voordat je dit recept serveert, snij je de gerookte kip en meng je die met de saus. Dek af en bewaar in de koeling. Ook het avocadomengsel kun je in de ochtend voorbereiden en op dezelfde manier te bewaren. Je hoeft dan bij het diner alleen nog de torentjes te vullen.3. BewarenJe kunt het torentje als je het hebt gemaakt niet bewaren. Maar de gerookte kip en het ui avocado mengsel wel.
Koelkast: De gerookte kip kun je tot 2 dagen afgedekt bewaren in de koelkast. Laat uitlekken voor gebruik.
Koelkast: Bewaar het avocado rode ui mengsel maximaal 1 dag, afgedekt in de koelkast. Daarna verkleurt het teveel en ziet het er niet lekker meer uit.