Een lekkere cocktail, romig door de eiwitten, lichtzuur door de citroen en gezoet door de suiker. Gemengd met sherry krijg je een heerlijke cocktail. Een mooie signature drink voor elk diner.
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Suikersiroop
Doe de suiker en het water in een pannetje en verwarm die op laag vuur terwijl je roert.
Wanneer de suiker is opgelost zet je het vuur uit en laat je de siroop afkoelen.
Sour sherry cocktail
Koel de glazen in de koelkast, zodat je cocktail langer koel blijft.
In een cocktailshaker voeg je ijs, sherry, citroensap, eiwit en suikersiroop toe.
Shake 1 minuut lang tot er een mooie schuimlaag ontstaat.
Schenk die door de zeef van de shaker (zo verdund de cocktail zich niet) in het glas en serveer meteen.
NOTITIES
1. - Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten met één handige druk op de knop:2. - Suikersiroop Je maakt meer suikersiroop als voor het recept nodig is. Zou je minder maken dan zou door het koken de suikersiroop vast worden (en dus geen siroop meer zijn). Gebruik het restant voor nog zo'n heerlijke cocktail of bewaar hem tot je een andere cocktail gaat maken. Hij blijft zeker een week goed.