Een lekker hapje voor elk feestje. Dadels gevuld met een heerlijke blauwe schimmelkaas en dan omwikkeld met bacon. De hapjes worden even opgewarmd in de oven voordat ze worden geserveerd.
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 20hapjes
calorieën 35kcal
Equipment
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
Ingrediënten
20dadels
75gramblauwader kaaszoals Delfts Blauwe kaas, Danish Blue of Roquefort
10plakjesbacon
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snij de dadels voor de helft in en haal de pit eruit.
Pak een blokje blauwaderkaas en stop die op de plaats van de pit.
Halveer de bacon en draai de bacon om de dadel.
Leg de dadel op de bakplaat.
Herhaal voor alle dadels of tot de kaas of bacon op is.
Zet 5 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en de bacon knapperig is. Serveer warm.