Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Grieks yoghurt ijs met walnoten en honing
Andréa
Romig yoghurtijs met gekarameliseerde walnoten en een zoete honing. Een ideale afsluiter van een Grieks buffet.
Kook Tijd
10
minuten
min
invriezen
3
uur
uur
Totale Tijd
3
uur
uur
10
minuten
min
Hoeveelheid
6
personen
Apparatuur
diepvries
diepvriesbak
koekenpan 26 cm
bakpapier
Ingrediënten
Grieks yoghurt ijs
▢
200
mL
slagroom
▢
5
eetlepels
honing
▢
1
snufje
zout
▢
500
mL
Griekse yoghurt
gekarameliseerde walnoten
▢
1
eetlepel
boter
▢
50
gram
walnoten
▢
25
gram
suiker
topping
▢
honing
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Griekse yoghurt ijs
Klop de slagroom met de honing stijf.
Spatel dat met het zout door de Griekse yoghurt.
Schenk in een diepvriesdoos en laat opvriezen in de diepvries.
Gekarameliseerde walnoten
Smelt de boter op laag vuur in de koekenpan.
Schep de walnoten erbij.
Verdeel daar de suiker over en roer alles goed door. Blijf goed roeren anders brandt het aan.
Wanneer de suiker is gesmolten haal je de walnoten uit de koekenpan en leg je ze op een bakpapier.
Laat afkoelen.
Hak de walnoten in grove stukken.
Serveren
Schep een bolletje ijs in het glas. Strooi wat gehakte walnoten op het ijs en voeg een drupje honing toe.
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen