Ga terug
Email link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Grieks gemarineerde olijven
Andréa
Grieks gemarineerde olijven, lekker gemarineerd in knoflook en oregano, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen: dat is lekker bij het buffet!
Kook Tijd
15
minuten
min
marineren
8
uur
uur
Totale Tijd
8
uur
uur
15
minuten
min
Hoeveelheid
8
personen
Apparatuur
Pot met draaideksel of een weckpot
Ingrediënten
▢
500
ml
olijfolie
▢
3
takjes
oregano
▢
2
teentjes
knoflook
▢
¼
rode peper
zaden verwijderd
▢
citroen schil
stukje ongeveer 2 cm
▢
200
gram
olijven
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Giet de olijfolie in een pan.
Leg de takjes oregano in de olie.
Snij de knoflookteentjes doormidden en leg in de olie samen met de citroenschil.
Laat aan de kook komen en kook gedurende 1 minuut.
Doe de olijven in een schone pot (met draaideksel) en schenk de olie op de olijven.
Leg de deksel losjes op de pot en laat afkoelen.
Wanneer de olie voldoende is afgekoeld, draai je de deksel van de pot vast.
Laat de olijven minimaal 8 uur marineren
NOTITIES
Zet alles op je lijst
Heb je dit recept geprobeerd?
Deel
@byAndreaJanssen
of tag
#byAndreajanssen