Maak je Halloween extra leuk met deze cakespookjes: een angstaanjagend lekker recept met een knapperige, zoete glazuur. De ogen zijn gemaakt met een chocolade stift. Het recept is zo eenvoudig dat het leuk is om samen met de kinderen te maken. En het is perfect voor een griezelig verjaardagsfeestje of als traktatie voor de kleintjes. Ontdek hoe je deze cakejes snel en makkelijk maakt.
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 25 minutenmin
Totale Tijd 40 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 6cakejes
Ingrediënten
Cakejes
125gramroomboter
125gramsuiker
2eierenmaat M
1theelepelvanille-extract
125grambloem
2eetlepelsmelk
Glazuur
125grampoedersuiker
1eetlepelcitroensap
1theelepelvanille-extract
Gezicht decoratie
Chocolade schrijfstift
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Cakejes
Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C.
Mix in een kom de boter met de suiker tot hij romig is.
125 gram roomboter, 125 gram suiker
Voeg de eieren één voor één toe, terwijl je blijft mixen tot ze zijn opgenomen.
2 eieren
Schenk ook het vanille-extract erbij.
1 theelepel vanille-extract
Zet de mixer laag en schep de bloem bij het beslag.
125 gram bloem
Schenk ook de melk erbij. Wanneer alles is opgenomen zet je de mixer meteen uit.
2 eetlepels melk
Schep het deeg in de bakvorm en bak in 20-25 minuten gaar.
Haal de cakejes uit de vorm en laat afkoelen tot kamertemperatuur op een rooster.
Glazuur
Doe de poedersuiker, het citroensap en het vanille-extract in een kom en begin met mixen. Zet de mixer eerst laag en, wanneer het stuifgevaar voorbij is, zet je hem langzaam hoger. Zorg dat je vijf minuten goed mengt.
Herhaal dit na een minuut of 5 wanneer de eerste glazuurlaag nog niet dik genoeg is.
Laat het glazuur een uur drogen aan de lucht.
Gezicht
Met de chocolade schrijfstift breng je het gezicht op de cakejes aan.
Chocolade schrijfstift
NOTITIES
1. Chocolade schrijfstift: De donkere schrijfstift heeft een chocoladevulling. Hij is in de supermarkt of (online) kook en bakwinkels te koop. Voor gebruik verwarm je hem 5 minuten in een glas heet water, dan kun je beter decoreren.2. Tips
Luchtige cakejes: gebruik je de ingrediënten op kamertemperatuur.
Omdat het bijna Halloween is, zijn er allerlei leuke bakvormen te verkrijgen. Ik heb hier de bakvorm met spookjes gebruikt, maar er zijn ook pompoenen en doodshoofden te krijgen.
Gebruik een beslag voor chocoladecake (zoals bij deze chocolade frambozencake) in plaats van vanille cake beslag.
Of voeg chocolate chips toe aan het beslag voor een heerlijke chocolade verrassing.
Spookpops: Steek een lollystokje in de onderkant van een cake spookjes.
Weinig troep: Bekleedt een bakplaat met aluminium folie. Zet daar het rek op en leg de cakes daarop voordat je ze glazuurt. Zo heb je naderhand weinig troep.
3. Glazuur
Zonder klontjes: mix je hem voldoende lang. Hij moet even de tijd krijgen om al het vocht goed op te nemen.
Laat de cakejes goed afkoelen, dan krijg je een mooie glazuur laag. Anders loopt het eraf.
Kleur het glazuur met wat voedselkleurstof voor gekleurde spookjes.
Glazuur: Kun je ook vervangen door gesmolten witte chocolade.
4. Oven: Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 180 °C. Bij een heteluchtoven is 160 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.5. Bewaren
Kamertemperatuur: Je kunt ze in een afgesloten doos 1 dag bewaren. Maar eigenlijk zijn deze luchtige cakejes het lekkerst op de dag zelf.
Koelkast: Het beslag is tot twee dagen houdbaar in de koelkast.
Invriezen (alleen zonder glazuur): Verpak elk cakeje in plasticfolie en vervolgens in een luchtdichte doos. Je kunt ze nu tot twee maanden bewaren in de diepvries.