Bij Halloween lusten we graag iets spookachtig lekkers en deze Halloween cupcakes met recept zien er geestig uit en zijn spannend om op te eten.
Voorbereiding 5 minutenmin
Kook Tijd 25 minutenmin
Totale Tijd 30 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 6cupcakes
Ingrediënten
Cupcakes
125gramboterongezouten, kamertemperatuur
125gramsuiker
1theelepelvanille-extract
2eierenmaat L
125gramzelfrijzend bakmeel
2eetlepelsmelk
Versieren
4eetlepelsNutella
4eetlepelshagelslag puur of melk
6dropveters
12M & M's groen of rood voor een spooky effect
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 °C of 170 °C
Zet de papieren vormpjes in het bakblik.
Cupcake beslag
Mix de boter met de suiker in drie minuten luchtig.
125 gram boter, 125 gram suiker
Voeg het vanille-extract en de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei is opgenomen. Mix nog twee minuten.
1 theelepel vanille-extract, 2 eieren
Zet de mixer laag en voeg de helft van het zelfrijzend bakmeel, de melk en de rest van het meel toe. Zet de mixer uit, wanneer het meel is opgenomen.
125 gram zelfrijzend bakmeel, 2 eetlepels melk
Verdeel het beslag over de vormpjes (vul tot ⅔ hoogte) en zet de bakvorm in de oven.
Bak gedurende 20 minuten.
Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn.
Laat afkoelen op een rooster tot kamertemperatuur.
Versieren spinnen cupcakes
Smeer de bovenkant van de cupcake in met een laagje pasta.
4 eetlepels Nutella
Strooi de hagelslag erop. Druk licht aan.
4 eetlepels hagelslag
Knip de dropveters in kleine stukjes van ongeveer drie cm (je hebt per cupcake acht stukken nodig).
6 dropveters
Steek met een satéprikker 8 gaten voor de poten in de cupcake en prik een stukje dropveter erin.
Smeer op de M&M (op de zijde met de witte letter) wat pasta. Plak twee M&M's op de cake (de ogen).
12 M & M's
NOTITIES
1. Ingrediënten kamertemperatuur: Omdat je je cupcakes zo luchtig mogelijk wilt houden, zorg je dat je alle ingrediënten op kamertemperatuur gebruikt.2. Hagelslag: Je kunt kiezen uit donkere of melk hagelslag3. Ogen: Wanneer de kleur van de ogen verandert, krijg je steeds een ander soort enge spin. Je kunt natuurlijk meerdere kleuren door elkaar gebruiken of voor eenzelfde kleur gaan voor een grootser effect. 4. Alternatieven en vervangingen
Zelfrijzend bakmeel: Vervang door 125 gram bloem gemengd met 1 theelepel bakpoeder.
Nutella: Appelstroop of chocolade pasta zijn ook prima keuzes.
M&M's: Smarties zijn een goed alternatief voor M&M's. Of gebruik Jelly Beans.
Dropveters: In plaats van dropveters kun je ook aardbeien snoepveters gebruiken.
5. Bewaren
Kamertemperatuur: De cupcakes kun je, als ze nog niet zijn versierd, twee dagen bij kamertemperatuur bewaren. Bewaar ze in een luchtdichte zak of doos.
Diepvries, niet versierd: Je kunt de cakes, niet versiert, ook invriezen. Gebruik een luchtdichte doos. Zo blijven ze wel één maand goed. Laat ze bij kamertemperatuur ontdooien.
Wanneer de cupcakes zijn gedecoreerd eet je ze dezelfde dag nog op. Ze kunnen dan niet ingevroren worden.