Maak je Halloween-feest compleet met ons angstaanjagend heerlijke Halloween vingers recept. Behalve dat ze er griezelig uitzien zijn ze heerlijk knapperig van buiten en zacht van binnen. Ontdek hoe je deze bloederige lekkernijen maakt. Perfect voor griezelige traktaties of te serveren als hapje of bij de soep. Echt een aanrader dus!
Voorbereidingstijd 2 uuruur45 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 3 uuruur5 minutenmin
Gang Brood Bakken, Hapjes en Snacks
Keuken Amerikaans
Porties 10hapjes
calorieën 72kcal
Ingrediënten
110mlwater
¾theelepelgistinstant
180grambloem
⅔theelepelzout
10amandelenmet vel
Ingredients you need per step are listed below the step in Italic
Instructies
Kneed het deeg
Meng de bloem met de gist en het water en kneed goed door.
110 ml water, ¾ theelepel gist, 180 gram bloem
Strooi het zout erbij en kneed verder tot het deeg soepel en elastisch wordt (ongeveer 10 minuten kneden).
⅔ theelepel zout
Doe het deeg in een ingevette schaal en bedek eerst met de licht vochtige handdoek en vervolgens met plasticfolie.
Zet 1 uur op een warme plek zodat het deeg kan rijzen.
Na de 1e rijs
Haal het deeg uit de kom en sla de lucht eruit.
Verdeel in 10 bolletjes en rol van elk bolletje een slang.
Leg hier halverwege een lus in (voor de vorming van de knokkel).
Leg op de bakplaat en laat onder een vochtige theedoek die je afdekt met plasticfolie nog 45 minuten rijzen.
Bakken
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 °C of 200 °C
Druk een amandel aan de bovenzijde in het deeg en bak de broodvingers 20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.
10 amandelen
NOTES
1. Gist (instant): In dit recept is 3 gram (¾ theelepel) instant gist gebruikt. Gebruik je liever verse gist, dan heb je 6 gram nodig. Gebruik je droge gist, dan heb je 3 gram nodig. Let op: bij zowel verse gist als droge gist moet je de gist eerst oplossen in lauwwarm water.2. Witbrooddeeg: Bovenstaand is een recept voor witbrooddeeg, maar kun je ook maken met speltmeel of volkorenbroodmeel.3. Variaties:
Voeg in plaats van water, kookvocht van spinazie toe (lekker groen) voor groene vingers. Of gebruik bietenpoeder (rode kleur) of kurkuma voor een gele kleur.
Zoete broodvingers: Voeg suiker en kaneel aan het brood toe. Bestrijk met rode jam voor een bloederig effect.
4. Tips
De vingers zijn hartstikke leuk bij soep te serveren.
Druk de amandelen goed in het deeg, zodat ze vast blijven zitten.
5. Oven: Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 220 °C. Bij een heteluchtoven is 200 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.6. Bewaren
Kamertemperatuur: Je kunt deze broodvingers 1 dag bewaren in een papieren zak.
Diepvries. Vries ze meteen in en ontdooi net voor gebruik. Ze zijn maximaal 1 maand te bewaren in de diepvries.
Opwarmen: Verwarm ze kort in de oven, zodat ze weer knapperig zijn.