Een gezonde verse tomatensoep met extra veel smaak... dit makkelijke recept is mijn versie op deze lekkere soep. Een gezonde soep met heel weinig calorieën (minder dan 50!), en die heel, heel, heel lekker smaakt!
Voorbereiding 15 minutenmin
Kook Tijd 30 minutenmin
Totale Tijd 55 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
staafmixer
Fijne zeef
Ingrediënten
9tomatenRoma of vleestomaten
1eetlepelboter ongezouten
1ui
5takjes basilicum enkel de blaadjes
1theelepelzout
⅛theelepelpeper
Topping
4eetlepelsolijfolie extra vierge
3blaadjes basilicum in reepjes gesneden, voor garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Voorbereiding
Snipper de ui fijn.
Breng een pan water (10 cm) aan de kook.
Zet een schaal met ijswater klaar (water met een paar ijsklontjes)
Tomaten ontvellen
Maak met een scherp mes een kruisje in de onderkant van de tomaat.
Dompel 15 seconden onder in kokend water.
Haal de tomaten met een schuimspaan uit het hete water en leg de tomaten 15 seconden in het ijswater.
Pel de tomaten.
Verse tomatensoep
Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaden. Snij ze vervolgens in kleine blokjes.
Smelt boter in een kleine pan op laag vuur.
Voeg de ui toe en sudder, waarbij je af en toe roert, 5 minuten tot de ui zacht is.
Voeg de tomaten toe en kook op laag vuur, met een deksel op de pan, gedurende 30 minuten.
Roer af en toe door.
Hak de basilicum fijn en doe die bij de tomaten.
Haal de pan van het vuur en laat licht afkoelen.
Pureer de soep met een staafmixer (of in een blender) totdat deze glad is.
Zeef de soep door een fijne zeef.
Verwarm de soep op laag vuur tot hij goed warm is, maar niet aan de kook. Je ziet dan damp boven de pan.
Serveren
Serveer de warme verse tomatensoep in espresso kopjes of kleine kommetjes en garneer met de gehakte basilicum en enkele druppels olijfolie.
NOTITIES
1. -Wil je deze verse tomatensoep maken? Bestel dan alle ingrediënten met één druk op de knop:2. Tomaten - Omdat dit een soep is zonder bouillon, is het belangrijk om de beste tomaten te gebruiken die je kunt krijgen. Een goede keus is de Roma tomaat of vleestomaat.3. Olijfolie - Gebruik een extra vierge olijfolie die fris en fruitig is (bijvoorbeeld een Griekse olijfolie) en die een heerlijke smaak aan de tomatensoep geeft. 4. Bewaren - De soep kun je, afgedekt, tot twee dagen bewaren in de koelkast.Ook kun je de soep invriezen in een luchtdichte diepvriesdoos, gedurende 1 maand. Laat hem ontdooien in de koelkast. Zorg dat je bij het verwarmen van de soep hem heel warm maakt, maar niet aan de kook laat komen.5. Nutrition - Dit is een soep die je als 4 kleine voorgerechten (koffiekop grootte) kunt serveren. De voedingswaarden zijn per kopje.