Deze makkelijke Halloween taart met spinnenweb wordt het zoete baksel dat je Halloween feestje gaat opvrolijken. Geen gewone peperkoek cake, maar gevaarlijk lekker door de meringue frosting en M&M's. Een heerlijk Halloween taart recept.
Voorbereiding 30 minutenmin
Kook Tijd 1 uuruur
Totale Tijd 1 uuruur30 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 10personen
Ingrediënten
Kruidcake
400gramappelstroop
250gramhoning
100gramdonkerbruine basterdsuiker
3eetlepelsspeculaaskruiden
500gramVolkoren tarwemeel
200grambloem
2theelepelsbakpoeder
300mlkarnemelk
Italiaanse meringue boter frosting
3eiwittenmaat L
1theelepelvanille-extract
50gramsuiker
250gramboterongezouten, kamertemperatuur
Garnering
Gekleurde frosting stift
M&M's
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Kruidkoek
Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 170 °C of 160 °C
Verwarm in een pannetje de appelstroop, honing en suiker en roer door tot alles is opgelost. Zet het vuur uit en laat licht afkoelen.
Zet de schaal op de pan met heet water en verwarm, terwijl je blijft roeren met een garde of mixer, de eiwitten tot ze 70 °C zijn. Controleer met een suikerthermometer.
Haal de kom van het vuur af en mix de eiwitten met een mixer tot ze tot kamertemperatuur zijn afgekoeld.
Voeg dan, terwijl je blijft mixen, de boter klontje voor klontje door de meringue en blijf mixen tot je een glad mengsel hebt.
250 gram boter
Hoe maak je de spinnen cake voor Halloween
Leg de taart ondersteboven voor je (zo heb je een vlakke bovenzijde).
Verdeel de helft van de frosting over de bovenzijde en strijk glad met een pallet mes.
Bestrijk vervolgens de randen met de frosting.
Pak de stift en teken een web aan de bovenzijde.
Gekleurde frosting stift
Leg twee M&Ms in het lege vlak en teken de poten en een draadje naar het web. Leg de M&M's met de zijde zonder bedrukking boven.
M&M's
Teken met de stift nog twee ogen op het snoepje. Verdeel zo een aantal spinnen over de bovenkant en de zijkant van de taart.
NOTITIES
1. Baktips
Meng het beslag tot het goed gemengd is maar niet langer. Er mogen zelfs nog klontjes in zitten. Wanneer je te lang mixed komt er te veel lucht in en zakt de taart in.
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Zo krijg je de cake goed los en blijft de bovenzijde mooi glad. Bakpapier knip je eenvoudig rond. Dat kun je in deze YouTubevideo terugzien.
Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te prikken na het bakken. Komt de prikker er schoon en droog uit dan is de cake gaar.
Laat de cake 5 minuten staan voordat je de springvorm verwijdert. Doordat de taart ligt afkoelt, krimpt hij iets en is de vorm makkelijker te verwijderen.
2. Frosting: Verwarm de eetbare frosting iets voordat je het web tekent in een glas met warm water. Het tekenen zal veel makkelijker gaan.3. Bewaren
Koelkast: Je kunt de taart prima in de ochtend maken. Bewaar hem in de koeling tot gebruik.
Diepvries (zonder meringue laag): De cake kun je tot 3 maanden invriezen. Met Meringue kun je deze taart niet meer invriezen.