Hasselback potatoes, aardappelen in schijfjes ingesneden, in de oven knapperig gebakken en geserveerd met tijm en crème fraîche. Een lekke recept!
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 1 uuruur10 minutenmin
Totale Tijd 1 uuruur20 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
ovenschaal
Kwastje
Ingrediënten
800gramaardappels biologische en kruimig
zout en peper naar smaak
3eetlepelsolijfolieof olie met een smaakje zoals rozemarijn of tijm olie
3eetlepelsboter
15gramverse tijm
4eetlepelscrème fraîcheoptioneel garnering
15grampeterselie optioneel garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Doe in een kleine pan de olijfolie met boter en zet het op laag vuur op totdat de boter is gesmolten.
Zet de hittebron uit.
Was de aardappels goed schoon.
Snij de aardappel tot 1 cm van de bodem in zo dun mogelijke plakjes.
Bestrijk de aardappels met de boter/olijfolie en leg ze in de ovenschaal en breng op smaak met zout en peper.
Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven en bestrijk na 30 minuten nogmaals de aardappelen met het boter/olijfolie mengsel. Zet de schaal weer terug in de oven gedurende 30 minuten.
Haal dan de schaal eruit, bestrijk nogmaals met het boter/olijfolie mengsel en bestrooi met blaadjes verse tijm. Zet nog 10 minuten in de oven en serveer.
Het is heerlijk om deze aardappels te garneren met creme fraiche en fijngehakte peterselie, hoewel ze ook zo erg lekker zijn!