Halloween traktatie zelf maken: Griezelige Lollipops. Vier Halloween in stijl. Spannende leuke marshmallow pops voor een spookachtige traktatie. Leuk voor op school of wanneer de kinderen langs komen aan de deuren voor Halloween. Een eenvoudig recept om te maken.
Kook Tijd 10 minutenmin
Droogtijd 30 minutenmin
Totale Tijd 40 minutenmin
Gang Zoete Baksels
Wereldkeuken Amerikaans
Hoeveelheid 10lollies
Ingrediënten
10Marshmallows
65gramHalloween strooisels
200gramsmeltchocoladegesmolten
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Steek de marshmallows op een ijsstokje.
10 Marshmallows
Doe de sprinkles in een kommetje.
65 gram Halloween strooisels
Dip de marshmallow in de gesmolten chocola en vervolgens in de sprinkles.
200 gram smeltchocolade
Zet in een glas en laat de marshmallows drogen. Zet niet te veel Lollie’s in een glas, want je wilt niet dat ze elkaar raken. Laat uitharden, dat duurt ongeveer een half uurtje.
NOTITIES
1. Chocola:
Ik gebruik smeltchocola uit de supermarkt of bakwinkel, die je snel in de magnetron of au bain-Marie kunt smelten. Of je gebruikt melkchocola of pure chocola en smelt die au bain-Marie in een kom.
In plaats van gesmolten chocola kun je ook candy melts (kleurtje gebruiken).
2. Leuke variaties:
Monsterpops: gebruik candy melts in een kleurtje met eetbare oogjes en teken met eetbare stift een mond.
Skeletten: Gebruik witte chocolade en teken met een eetbare stift een skelet op de marshmallow of gebruik strooisels in de vorm van botten.
Bloederige lollipops: Dip de marshmallows in rode candymelt.
Spookachtig: Dip de marshmallow in gesmolten witte chocola en druk twee oogjes in de marshmallow. Laat alles uitharden.
3. BewarenBewaar de marshmallows op een koele, droge plaats, afgedekt. Zo blijven ze tot drie dagen goed. Je kunt ze ook individueel verpakken in cellofaan om beschadiging te voorkomen.