Halloween toetjes: Graveyard, dat is echt een superleuke afsluiting van een Halloween etentje. Deze begraafplaats toetjes versier je met zelfgebakken grafsteen speculaasjes. Een heerlijk en makkelijk te maken Halloween toetje met chocolade mousse.
Schep de bloem en speculaaskruiden erdoor en mix nog 1 minuut.
150 gram bloem, 1 theelepel speculaaskruiden
Verpak het deeg in plastic folie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot ongeveer ½ cm dikte en steek met een grafsteen koekjessteker, vormpjes uit het deeg. Heb je die niet dan snij je met een scherp mes de vormen uit het deeg. De letters kun je met een satéprikker maken, door ze ondiep in het deeg te kerven.
Leg de koekjes op de bakplaat.
Bak de koekjes 12 minuten in de oven.
Laat afkoelen op een rooster.
Halloween Toetje
Verdeel de chocolade mousse over 4 glazen.
200 gram chocolade mousse
Strooi de hagelslag over de mousse.
8 eetlepels hagelslag
Uit de grafsteen kit pak je de hand en je steekt die in het midden en het grafsteen koekje aan de achterzijde.
4 zombie handen, 4 speculaas grafsteen koekjes
Kleed de grafsteen aan met rozen.
4 speculaas grafsteen koekjes
NOTITIES
1. Wil je dit recept maken? Bestel dan alle ingrediënten snel en eenvoudig met één druk op de knop: 2. De zombie handen, suikerrozen en koekjessteker kun je krijgen bij bakwinkels of online, zoals bijvoorbeeld bij de leukste taartenshop of bakgoed.nl.3. Chocolademousse - Wil je het jezelf heel makkelijk maken? Koop een kant-en-klare chocolademousse in de supermarkt. Maar dit recept voor een eenvoudige chocolademousse is heerlijk en nog makkelijk te maken ook!4. Oven - Wanneer je onder- en bovenwarmte gebruikt zet je de temperatuur op 160 °C. Bij een heteluchtoven is 140 °C voldoende. Kun je kiezen gebruik dan onder- en bovenwarmte.5. BewarenWanneer de Halloween Toetjes eenmaal zijn gedecoreerd zijn ze niet zo lang houdbaar (enkele uren).6. De weergegeven voedingswaarde is per toetje. De waarden zijn te hoog omdat je veel meer koekjes kunt maken uit het deeg, dan vier.