Chai thee met melk (Chai Tea Latte) is in opkomst. En niet zonder reden, deze kruidige thee op basis van melk is verwarmend en erg lekker. De zwarte thee, gemengd met romige melk, kruiden en een lepeltje honing, is kruidig en rijk van smaak. Ik lust er elke dag wel een kopje van deze heerlijke thee.
Kook Tijd 10 minutenmin
Totale Tijd 10 minutenmin
Gang Drankjes
Wereldkeuken Aziatisch
Hoeveelheid 2kopjes
Ingrediënten
400mlmelk
1zwarte theezakje
1kaneelstokje
3kruidnagelsgekneusd
1peperkorrelgekneusd
1theelepelvenkelzaad
1cmgemberwortelvers, geschild en in plakjes gesneden
1theelepelhoning
⅛theelepelgemalen nootmuskaat
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Schenk de melk in het pannetje en hang het theezakje in de melk.
400 ml melk, 1 zwarte thee
Leg de kaneel, kruidnagels, peperkorrel, venkelzaad, gemberwortel erbij en breng aan de kook.
Giet in de kopjes en garneer met wat vers geraspte nootmuskaat
⅛ theelepel gemalen nootmuskaat
NOTITIES
1. Lactosevrij: Gebruik voor een tropische, lactosevrije variant kokosmelk.2. Zomer: Laat de Chai Tea Latte afkoelen en giet in een glas gevuld met een handjevol ijsblokjes.3. Bewaren:
Koelkast: Bewaar tot 3 dagen afgedekt in de koelkast. Drink hem koud of warm hem op in een pannetje tot de chai thee met melk goed heet is.