Een heerlijk borrelhapje in Halloween stijl: een Halloween kaas brood. De romige kaas warm gemaakt in de oven waarin je stukjes brood en groenten kunt dippen. Lekker
Voorbereiding 10 minutenmin
Kook Tijd 12 minutenmin
Totale Tijd 22 minutenmin
Hoeveelheid 4personen
Apparatuur
hetelucht oven of onder en bovenwarmte oven (in dat geval verhoog je de in het recept aangegeven temperatuur met 20 graden Celsius)
bakplaat
Ingrediënten
200gramroomkaas
50gramGoudse kaasgeraspt
100gramCheddar kaasgeraspt
2eetlepelszoete chili saus
100grammascarpone
1 broodongesneden, rond
1plakjehartig taartdeeg
1eilosgeklopt
sesamzaadoptioneel: garnering
Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Meng in een kom de kazen, chilisaus en mascarpone.
Hol het brood uit.
Tip: maak blokjes van het brood en besprenkel met olijfolie en zeezout. Smeer de blokjes in met een half teentje knoflook. Leg die in de oven naast het brood.
Schenk het kaasmengsel in het brood.
Snij van het hartige taart deeg driehoekjes voor de ogen en neus en een mond.
Leg die op het kaasmengsel en smeer die in met het losgeklopte ei.
Optioneel: strooi sesamzaad, maanzaad of iets anders op het gezicht, zodat je dat duidelijk kunt herkennen.
Bak het brood 12 minuten in de oven, tot het kaasmengsel warm en vloeibaar is.