Ingrediënten die je nodig hebt per stap zijn onder de stap in Italic weergegeven
Instructies
Wel de rozijnen en de abrikozen 10 minuten in heet water. Laat ze uitlekken, afkoelen en snij de abrikozen in smalle reepjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snipper de ui en fruit hem aan (ongeveer 3 minutein wat olie.
Schil ondertussen de appel en snij hem in kleine blokjes.
Voeg aan de pan paprika- en gemberpoeder, snufje cayennepeper, worcestershiresaus, bruine suiker, tomatenpuree, blokjes appel, abrikoos, rozijnen en de gepelde tomaten hier aan toe.
Breng aan de kook en sudder 3 tot 5 minuutjes.
Doe het gehakt bij het mengsel en bak dat rul.
Doe het paneermeel en 2 eetlepels melk bij het mengsel, draai het vuur laag en laat 30 minuten sudderen.
Proef en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schep dit in een ovenvaste schaal.
Pak de eieren, klop ze los met de melk en schenk ze over het vleesmengsel, zodat alles goed bedekt is.
Leg de laurierblaadjes erop en schuif de schaal in de oven.
Bak 20 minuten tot het ei goed gestold is en serveer meteen
Lekker met rijst of aardappeltjes
NOTITIES
Wanneer je een heerlijk zoet en frisse smaak wilt, gebruik ik in dit recept rozijnen en appel. Je kunt deze ook vervangen door bijvoorbeeld (gebakken) banaan, gedroogde abrikoos of dadels.
Hou je van knapperigheid, voeg je wat geroosterde walnoten of amandelen toe.
Serveertip: Bobotie is heerlijk met rijst en een salade.